Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 03. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Így védi meg a chili a szívet

Így védi meg a chili a szívet

A tudósok megtalálták a legfrissebb bizonyítékát annak, hogy a chili paprika szívbarát étel, sőt megóvja a szívet a világ legnagyobb gyilkosa, a szívinfarktus ellen.

Az eredményeket az Amerikai Kémiai Társaság (ACS), a világ legnagyobb tudományos társaságának 243. konferenciáján mutatták be.

A kutatás középpontjában a kapszaicinoidok álltak, amelyeket a gyógyászatban már különböző krémek készítésére alkalmaznak, amik ízületi gyulladások kezelésére alkalmasak. Azt már korábbi kutatások igazolták, hogy a chili csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet.

'Kutatásunk megerősítette a csilipaprika anyagainak szívvédő hatásával kapcsolatos ismereteket” – jelentette ki Zhen-Yu Chen kutatásvezető. Felfedezték ugyanis, hogy a kapszaicinoidok kétféleképpen gondoskodnak a szív egészségéről. Egyrészt csökkentik a koleszterin felhalmozódását a vérben, másrészt blokkolják annak a génnek a működését, amelyek az erek görcsös állapotát idézik elő.

A szakértők azonban senkinek nem javasolják, hogy mértéktelen chili fogyasztásba kezdjenek, a szükséges gyógyszereket nem helyettesíti, mindenesetre kiegészítésnek jó - írja a health24.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk