Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 12. 06:56, hétfő | Sport
Forrás: Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

Görög-magyar - Gólzáporos vereséggel maradt a harmadik hely

Görög-magyar - Gólzáporos vereséggel maradt a harmadik hely

A magyar labdarúgó-válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban a vasárnapi, utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, így Észak-Írország és Románia mögött a harmadik helyen maradt a csoportban.

Bernd Storck szövetségi kapitány negyedik meccsén először kapott ki a magyar kispadon, a nemzeti csapat pedig nyeretlen maradt Görögországban.

A magyar válogatott ugyanúgy harmadik helyen zárta ezt a kvalifikációs sorozatot, mint az előző Eb- és vb-selejtezőt, csakhogy ezúttal ez nem kiesést jelent. Még reális esélye van arra, hogy - a hétfői és keddi eredmények függvényében - legjobb harmadikként egyenesen kijusson a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Rosszabb esetben pedig novemberben pótselejtezőt játszhat, melynek sorsolása jövő vasárnap lesz.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 10. (utolsó) forduló:
Görögország-Magyarország 4-3 (1-1)
----------------------------------
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion, 6000 néző, v.: Ivan Bebek (horvát)
gólszerzők: Sztafilidisz (5.), Tahcidisz (57.), Mitroglu (79.), Kone (86.), illetve Lovrencsics (26.), Németh K. (54., 75.)
sárga lap: Holebasz (43.), Morasz (44.), illetve Juhász (36.), Elek (42.), Németh K. (45+2.), Böde (78.), Fiola (89.)

Görögország:
------------
Oresztisz Karnezisz - Szteliosz Kiciu, Szokratisz Papasztatopulosz (Adam Canetopulosz, 63.), Vangelisz Morasz, Kosztasz Sztafilidisz (José Holebasz, 35.) - Andreasz Szamarisz, Panajotisz Tahcidisz - Petrosz Mantalosz (Panajotisz Kone, 72.), Kosztasz Fortunisz, Dimitrisz Pelkasz - Kosztasz Mitroglu

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Lovrencsics Gergő (Nikolics Nemanja, 62.), Gera Zoltán (Nagy Ádám, 71.), Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs (Kalmár Zsolt, 71.) - Németh Krisztián, Böde Dániel

I. félidő:
----------
5. perc: Kiciu teljesen szabadon törhetett be a büntetőterületre a jobb oldalon, középre gurításán három görög futballista is túlfutott, de a bal oldalon szintén üresen érkező Sztafilidisz nyolc méterről egyből a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
26. perc: Leandro bal oldali beadását követően a jobbról középre húzódó Lovrencsics megelőzte a labdát tétlenül váró Sztafilidiszt, s a jobb sarokba fejelt (1-1).

II. félidő:
-----------
54. perc: Dzsudzsák bal oldali szöglete után Elek épphogy továbbítani tudta a labdát a hosszú sarok felé, ahol Németh Krisztián érkezett és lőtt a kapuba közelről (1-2).
57. perc: görög egyérintős játék után Tahcidisz törhetett szabadon a büntetőterületre középen, és 15 méterről a keresztléc alá bombázott (2-2).
75. perc: Kalmár remek cselsorozattal tört be a büntetőterületre a bal oldalon, majd Németh Krisztián elé tálalt, aki 5 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-3).
79. perc: Tahcidisz nagyszerű passzát Mitroglu a kapu közepébe lőtte (3-3).
86. perc: Holebasz bal oldali beadását Leandro mellől a bal sarokba fejelte Panajotisz Kone (4-3).

A görög szurkolók érdektelenségét hűen tükrözte, hogy az Olimpiakosz 2004-ben átadott, 33 ezer néző befogadására alkalmas stadionjában alig több mint ötezren gyűltek össze, így a néhány száz magyar drukker végig hangosabban bíztatta kedvenceit, ezzel hazai hangulatot teremtett Bernd Strock csapatának, igaz, több ízben gyalázva a magyar szövetséget és Romániát.

A mérkőzés rosszul kezdődött magyar szempontból, ugyanis a teljes védelem csak asszisztált a görögök korai góljánál: Kiciu szabadon futott el a jobb oldalon, középen hárman érkeztek senkitől sem zavartatva a passzára, de mindannyian túlfutottak a labdán, a bal szélen érkező Sztafilidiszre sem jutott magyar játékos, így nem is lehetett más az akció vége, mint bekapott gól... Ez volt a görögök első hazai találata a sorozatban.

Kissé idegesnek és zavarodottnak tűnt a pontatlanul futballozó magyar csapat, de néhány perc múlva megnyugodott, amit az is jelzett, hogy a csütörtöki meccs hőse, a Feröer-szigetek ellen kétszer eredményes Böde a félidő derekán csak centikkel tévesztett célt. Igaz, közben a hazaiaknak is volt lehetőségük előnyük növelésére. Nem sokkal később a görög védelemben éppen a gólszerző Sztafilidisz hibázott, aki állva várta Leandro beadását, így Lovrencsics őt megelőzve szinte zavartalanul fejelhetett a kapuba, megszerezve pályafutása első válogatottbeli gólját. Innentől - bár nem játszottak fölényben - a magyarok voltak veszélyesebbek: Juhász csak centiket tévedett egy szögletet követően és Lovrencsics távoli lövése is ígéretes volt, de a szünetig már nem változott az állás.

A második félidő görög helyzettel indult, de magyar vezetéssel folytatódott, ugyanis egy vendégszöglet után Németh vette be a hazai kaput. A magyarok öröme nem tartott sokáig, a meccs talán egyetlen igazán szép akciója után három perccel egyenlített Görögország. Ez teljesen "megfogta" Storck tanítványait, a hazaiak ekkor több szép támadást vezettek, helyzeteik is voltak. A meccs tét nélküliségéről mindent elárult, hogy két rutinos kulcsjátékosát, Gerát és Dzsudzsákot is lehozta a magyarok német szakvezetője, hogy olyan fiataloknak adjon bizonyítási lehetőséget, mint Kalmár és Nagy. Előbbi ráadásul egy gyönyörű cselsorozat után gólpasszt adott Némethnek. A hajrá viszont a görögöknek sikerült jobban, nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítésért, majd a győzelemért az ekkorra már elfáradó és beszoruló magyarok ellen. Próbálkozásaikat siker koronázta, így bár sereghajtóként, de szépen búcsúztak a sorozattól, a magyarok pedig a tévé előtt izgulhatnak majd hétfőn és kedden a legjobb harmadik helyért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.