Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 21. 11:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Gázolt a járdán, elhajtott, majd rendőrre támadt

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit,

aki autójával a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd rátámadt az őt előállító rendőrökre - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Nánási László főügyész közölte: a 66 éves férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős, az érintetteknek három napjuk van eldönteni, hogy fellebbeznek-e.

A közlemény szerint a kecskeméti férfi január 21-én délelőtt ütötte el a háza előtt havat lapátoló asszonyt, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Később a férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: először belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy a rendőrök ne juthassanak be, miután pedig ez nem sikerült, egyiküket ököllel arcon ütötte. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A járőrök a férfit ittasságának kivizsgálására a megyei kórházba vitték, de útközben azzal fenyegetőzött, hogy gépkarabéllyal "vadássza majd le" a két rendőrt, később a kórházban pedig próbálta megrúgni őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről