Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 03. 18:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Gazdaságilag problémás lehet, ha nincs egységben az óraátállítás az unióban

Gazdaságilag problémás lehet, ha nincs egységben az óraátállítás az unióban

Gazdaságilag problémás lehet, ha az uniós tagállamok nem hoznak egységes döntést az óraállítás ügyében - mondta Regős Gábor közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nagyon sok multinacionális vállalat működik Európában, amelyek összedolgoznak, és az eltérő időszámítás nehezítené a közös munkájukat - fűzte hozzá.

Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója arról beszélt, hogy az óraátállítás sok ember számára komoly problémát okoz, mivel ahhoz az időjárásra érzékenyek - a magyarok 78 százaléka - nehezen alkalmazkodik.

Az óraátállítás eltörlését az Európai Bizottság kezdeményezte egy uniós közvélemény-kutatás nyomán, amelyben a megkérdezettek 80 százaléka az óraátállítás megszüntetése mellett foglalt állást. A változtatást a tagállami kormányoknak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, hogy hatályba lépjen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk