Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 07. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben

Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben

Franciaország január 1-jei hatállyal új intézkedést vezetett be a svájci adóparadicsomba menekülő adóalanyai ellen, és ez súlyos pénzügyi következményekkel járhat rájuk nézve - hívta fel a figyelmet szombaton a Le Temps című francia lap.

A francia számvevőszék ettől az évtől nem teszi lehetővé a Franciaországban jövedelemre szert tevő, de Svájcban bejegyzett adóalanyok számára, hogy kihasználják a kettős adóztatás elkerüléséről szóló kétoldalú egyezmény adta lehetőséget, és csupán az alpesi országban fizessenek személyi átalányadót, amely alacsonyabb, mint a franciaországi. Ezzel a lehetőséggel 40 éven át élhettek a franciák.

A tavalyelőttig érvényben lévő adószabályok értelmében egy Svájcban bejegyzett adóalany csak 15 százalékos adót fizetett minden franciaországi jövedelme után, míg aki nem tudta kihasználni a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, az 30 százalékkal adózott. A szomszédos országokból érkező bírálatok hatására Svájc tavaly 30 százalékkal megemelte az átalányadó szintjét, ám az még így is előnyős maradt az adózóknak.

Svájcban 2010 végén 5445 olyan multimilliomos külföldi állampolgárt - köztük mintegy 2000 franciát - tartottak számon, aki átalányadót fizetett a személyi jövedelemadó rendszerében - hangzott el az Inforádióban.

Címkék: Gazdaság-adózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése