Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2017. Március 09. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: hirado.hu

Folyamatosan más nevet használó nigériai migránst keresnek

Folyamatosan más nevet használó nigériai migránst keresnek

Csoportos garázdaság miatt elfogatóparancsot adott ki a bíróság egy Budapesten élő nigériai férfi ellen, aki korábban azzal akadályozta az eljárást, hogy mindig más nevet használt

- hangzott el az M1 aktuális csatornán szerda este. A Híradó tudósítása szerint még 2011 nyarán Józsefvárosban, a Somogyi Béla és a Stáhly utca sarkán verekedett össze három nigériai férfi. Először csak dulakodtak, aztán ököllel estek egymásnak, miközben egyikük autóját is összerugdosták. Csoportos garázdaság miatt ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Harmadik társuk ellen viszont, akinek nem voltak okmányai és hetente más nevet mondott, a bíróság megszüntette az eljárást, arra hivatkozva, hogy tisztázatlan a személyazonossága.

A Fővárosi Főügyészség felülvizsgálati indítvánnyal fordult a Kúriához. Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője az M1-nek nyilatkozva azt mondta: nem lehet az eljárás lefolytatásának akadálya, ha kétséges valakinek a személyazonossága, de a bűncselekmény elkövetőjeként azonosítható.

Mivel a Kúria az ügyészséggel értett egyet, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdára új tárgyalást tűzött ki a nigériai férfi ügyében. Mivel a vádlott a szabályos idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene - hangzott el az M1-en.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.

2021. Február 27. 16:15, szombat | Belföld

Szakorvos: aki nem kapja meg az oltást nagy eséllyel elkapja a vírust

Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust - mondta az M1 csatornának Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

2021. Február 27. 13:10, szombat | Belföld

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.

2021. Február 27. 11:06, szombat | Belföld

Meghalt 107 beteg, 4948-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4948 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.