Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Október 02. 11:28, csütörtök | Belföld
Forrás: http://legendavadasz.hu

Földönkívüliek inváziója Nostradamus próféciája az UFOkról

Földönkívüliek inváziója Nostradamus próféciája az UFOkról

“Jég, eső hull majd,az élet pusztul. Kisebesedik a bőr, a nők nem akarnak szülni, Az új járványt éhínség követi. Sérthetetlen, csillogó tárgyakat látni az égen.”

Nostradamus számos jóslatának egyikét olvashattuk fent vers formájában,s talán ez az egyetlen olyan középkori „prognosztizáció”, amelyben a Franciaországban született zsidó származású jós feltételezhetően földönkívüliekről beszél sajátos burkolt formában.

Természetesen tehát nem bizonyított, hogy valóban idegen űrhajókról lenne szó, ám mindenképpen elgondolkodtató ez a nehezen értelmezhető és definiálható rejtélyes prófécia.

Az kétségtelen és ma már a tudósok között is egyre kevésbé vitatott tény, hogy a középkori híres jós és gyógyító számos olyan különböző eseményt és történést jósolt meg, amelyek valóban bekövetkeztek,így joggal feltételezhetjük ,hogy a még fennmaradó és a szakértők szerint be nem következett próféciák a jövőben teljesülhetnek,aminek csupán az idejét nem lehet előre kiszámítani, kikövetkeztetni.

Ez úgy tűnik,hogy jó néhány jósvers esetében kvázi lehetetlen vállalkozás, mint ahogy az a legtöbb más jóslat esetében is fennáll. Mivel jósok nem igazán szoktak UFO-król, meg földönkívüliek eljöveteléről beszélni,így már csak emiatt is egyedülállónak tekinthetjük a fenti versikét.

De vajon mi ennek a próféciának a lényege?

Nostradamus ebben a jósversében érzékletesen írt le egy nyilvánvalóan világméretű ökológiai katasztrófát.

Az életet pusztító jég és eső valószínűleg radioaktív tartalmú. Hoppááá ! Hirtelen eszünkbe juthat a február elején,Japánban történt hármas katasztrófasorozat legnagyobb, s egyben utolsó, hosszú távon is egészségkárosítónak titulált nukleáris katasztrófája. Mint ismeretes a hatalmas erejű földrengés gigantikus méretű szökőárt, ún. cunamit indított el, aminek következtében a hatalmas méretű vízoszlopok nem kímélve a Fukushymai atomerőművet, súlyosan megrongálva azt ,jelentős radioaktív sugárzást bocsátott ki a levegőbe, beszennyezve ezzel később az egész bolygót.

Lehet, hogy a prófécia ezt a szörnyű katasztrófát vetíti előre ?

Nem kizárt azonban, hogy a vers első sora egy egymás után következő globális és minden tekintetben világméretű katasztrófasorozatra utal, s így a vers négy minden egyes sora egy-egy jelentősebb kataklizmát,katasztrófát illetőleg pusztulást jelöl, amit a szenvedés és a káosz vesz körül.

Bár a többek között gyógyítóként is jelentős hírnévre szert tevő középkori jós általában egy versét, egyetlen eseménnyel szokta azonosítani, illetve kapcsolatba hozni, azért nem zárható ki, hogy néhány versében egyszerre több eseményt is előrevetít, feltéve ha azok kvázi egymás után következhetnek be.

A nők valami okból kifolyólag pedig nem akarnak majd szülni. Itt egyértelműen valami belső társadalmi félelemről lehet szó, ám az ok itt is ismeretlen. Bármi lehetséges e- tekintetben is, s ez a feltételezés akár kapcsolódhat a radioaktív sugárzás okozta társadalmi következményekhez is, így a japánban majdan (rövid vagy hosszú távon) bekövetkező demográfiai változásokkal összefüggésbe hozható, ám globális jellegű csökkenő tendenciára is utalhat.

A harmadik sor tartalma tulajdonképpen az első kettőből következik: ha mérgező csapadék hull az égből, ha pusztul az élet, akkor az állatok is megdöglenek, a földeken nem terem ehető élelem,vagyis éhínség tizedeli majd a népességet.

Egyedül a vers utolsó sora homályos értelmű. Vajon mire utalhat?

Persze már megint az UFO-k! Gondolhatják magukban, s vádolva másokat naiv ítélkezésük miatt. Lehetnek persze földi eredetű katonai,civil vagy szállító, emberek által irányított repülőgépek is ,ám kissé furcsának és nem igazán ideillőnek tűnik egy szócska a vers utolsó sorában,ami eltávolít minket ettől a hagyományos és túl egyszerű elmélettől. Ez pedig a „csillogó” szócska.

Nem hiszem, hogy Nostradamus látomásai során a több évszázaddal későbbi földi repülőgépeket pont a „csillogó” jelzővel illetné. Ez túlságosan nem odaillő jellemzés. Milyen helyénvalóbb elmélet maradna hát a megfelelő ?

A földönkívüli űrhajók, akiket az emberek már távolról megpillantanak, s amelyek ismeretlen eredetűek, csillogóak és persze repülő tárgyaknak minősülnek. A versben definiált katasztrófasorozatok végkifejlete lehet az a végső fázisban megmentőként aposztrofált földönkívüliek megjelenése amelyekből több százat lehet majd látni az égen, s amelyeket távolról mindenki UFO -ként emleget majd.

Mint az ismeretes, a szemtanúk és az eltérítettek beszámolóiból kiderült az elmúlt fél évszázad során, hogy planétánkat legalább egy tucat földönkívüli faj látogatja, amelyek között akadnak olyanok, amelyek képviselői a szívükön hordják a Föld sorsát, s érdekük, hogy ne pusztítsuk el a Földet, ezért talán a „kozmikus testvériség „ jegyében, hogy megmentsenek minket,földönkívüli intervencióra szánják rá magukat, s akár segítségükkel meg is menekülhet az emberiség egy része, míg más kártékony nemzeteket megtámadnak, mint ahogy földönkívüliek inváziója – Los Angeles-i csata című filmben is elképzelik azt az alkotók.

Ám az is elképzelhető elméleti variáció, vagy hipotézis, hogy az idegen lények kihasználják majd az emberiség gyengeségét, s a kormányok tehetetlenségét a globális méretű anarchiával és káosszal szemben.

Amennyiben azonban a földöníküliek nem békés szándékkal közelednek majd,a fent említett hármas katasztrófasorozat utáni utolsó döfése lesz az emberiség számára az a sors, amelyben a már végítélet szélére sodródott emberiségre a földönkívüliek támadása adja az utolsó pofont.

Simon Gergely – paranormal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.