Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 08. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Fogjunk össze a tiszta Magyarországért!

Fogjunk össze a tiszta Magyarországért!

2012. június 2-án, szombaton vedd fel a kesztyűt újra!

Fogjunk össze a tiszta Magyarországért, és a TeSzedd! hulladékszedési nap keretében mutassuk példát: tegyünk együtt a gazdátlan, elhagyott hulladékkupacok eltüntetéséért.

Magyarországon első alkalommal 2011. május 21-én szervezték meg a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciót, amelyben országszerte több mint 160 ezer magánszemély, 156 vállalat, 403 civil szervezet, valamint 551 közintézmény vett részt, 1500 helyszínen. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel közösen idén is várja a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését, hogy 2012. június 2-án együtt tisztítsuk meg köztereinket és környezetünket az őket elcsúfító hulladékhalmoktól.

Ismételjük meg a tavalyi sikert! Jelentkezz a Teszedd.hu weboldalon! Add meg az elérhetőségeidet és a települést, amelyiket szeretnéd tisztábbá tenni. Hívd meg barátaidat, ismerőseidet, munkatársaidat! A részletekről e-mailen és sms-ben is folyamatosan értesítünk. Figyeld a weboldalt, kövess minket a facebookon és a twitteren. Töltsd le okostelefonodra a TeSzedd! alkalmazást, hogy mindig naprakész információid legyenek az akció előkészületeiről és lebonyolításáról.

A Vidékfejlesztési Minisztérium idén is a tizenkét vízügyi igazgatóságot bízza meg az akció technikai lebonyolításával, emellett az ország több pontján koordinátorok segítenek a szervezésben. Ők gondoskodnak arról, hogy a rendelkezésre álló százezer gyűjtőzsák, valamint a szükséges munkavédelmi kesztyűk időben eljussanak minden regisztrált hulladékgyűjtő csoporthoz.

A TeSzedd! akcióban összeszedett szemetet a helyi hulladékgyűjtő vállalkozások szállítják el ártalmatlanításra.

A TeSzedd! 2012 országos hulladékgyűjtő akció fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, szakmai irányítója Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.

További részletek az akcióról elérhetők a Te Szedd! honlapon

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt