Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Szeptember 18. 12:18, csütörtök | Belföld
Forrás: http://www.vezess.hu

Fillérekért árul autókat az állam

Fillérekért árul autókat az állam

Ha nem újszerű autót keres, sokkal inkább olcsót, akkor érdemes az államnál is körülnéznie, mivel a NAV árverésen értékesíti a lefoglalt autókat. Gyakran igen alacsony áron.

Fillérekért árulja a lefoglalt autók egy részét az adóhatóság, ennek ellenére mégsem mondjuk, hogy kaszát-kapát félrehajítva rohanjon kocsit venni a NAV-hoz. Két okból sem.

1, Mivel a maffia egykor rátelepedett a vásárlók jelenlétében szervezett adóhatósági árverésekre, manapság online lehet licitálni a lefoglalt autókra. Ügyfélkapus regisztráció után ide kell látogatni, majd a személyes adatok bepötyögését követően a NAV rendszere egy 5 percig használható 6 számjegyű kódot küld sms-ben.
2, Meglehetősen vegyes a kínálat, sok a szutyok, bár kétség kívül vonzó áron indul számos licit. Érdemes alaposan elolvasni a járművek jellemzését, szortírozni, majd ha ezt követően is él a szimpátia, kézen fogni az ismerős autószerelőt, és vele megnézetni élőben.

Ha eztán is hevesebben ver a szív, lehet kérni azt a bizonyos sms-t, és a fotelből okosan licitálni. Négy napon át várja a NAV a beérkező ajánlatokat, de a vevők elé már egy hónappal korábban kiteríti a kínálatot.

Az adóhatóság leírást csatol a lefoglalt, licitre kínált autói mellé, megjelölve a járművek úgynevezett "becsértékét", és a "minimál ajánlatot", ami általában a becsérték fele.

Hogyan lehet licitálni?

A filmekből ismert kalapácsos árverésre ne számítson, a visszaélések miatt megszűnt ez a módszer. Helyette elektronikusan lehet licitálni a kiválasztott járműre. Szükség van egy Ügyfélkapu-hozzáférésre, majd ezzel az azonosítóval lehet ajánlatot tenni. Az árverés a meghirdetése után egy hónappal kezdődik, addig érdemes személyesen megnézni a járművet.

Olcsó Bentley-t, Porschét itt nem találni - mert azok értékesítését az elkobzást követően a bíróság végzi - de egyszerűbb használt autókat a NAV-tól is lehet venni. Nem újszerű autókról van szó, de kispénzűeknek érdemes szétnézni.

Komolyabb, kivagyibb autóra vágyók is beletúrhatnak a kínálatba, BMW-fanoknak pedig kimondottan ajánlott. Évek óta böngészve az adóhatóság oldalán, kijelenthető, hogy arányaiban valamivel szélesebbnek tűnik a müncheni márka kínálata itt, mint a hagyományos használt-autós oldalakon.

Meglehetősen szép számban találni kisebb és nagyobb teherhordókat a lefoglalt járművek között, az árak is szórnak rendesen, 2-3 millió környékén is kínálnak licitre platósokat és dobozosokat egyaránt, meg 100 ezerért is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során