Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 07. 14:30, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Figyelő: Kiszivárogtak az IMF hitelfeltételei

Figyelő: Kiszivárogtak az IMF hitelfeltételei

Kiszivároghattak az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült jelentés részletei.

A Figyelő hetilap internetes oldalán megjelent információk szerint egy szigorú gazdaságpolitikai keretek között kidolgozott, elővigyázatossági IMF-program segíthetne Magyarországnak a meglévő feszültségek enyhítésében, mégpedig a potenciálisan rendelkezésre álló tartalékok növelése és a stabilitás megteremtését célzó intézkedés csomag révén.

A Figyelő a birtokába került jelentésre hivatkozva azt írja, hogy azt a Nemzetközi Valutaalap már eljuttatta a magyar kormánynak, amely kiegészítéseket fűzhet hozzá, és a végleges változatot az IMF igazgatóságának jóváhagyása után hozzák nyilvánosságra. A Figyelő a jelentésre hivatkozva azt írja, az IMF szerint a jegybanki függetlenség visszaállítása; a Költségvetési Tanács megerősítése; szigorúbb költségvetési politika; a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük; az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése; a tervezett reformok végig vitele; a szociális juttatások rendszerének átalakítása; a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése; a magáncsőd intézményének a bevezetése területén kell lépéseket tennie a magyar kormánynak.

Hangsúlyozni kell, hogy hivatalos megerősítése nincs a dokumentumnak. Közben a bruxinfo nevű brüsszeli portál arról írt, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos a január 16-i héten fogadja Fellegi Tamás tárca nélküli minisztert, de a kormány által remélt hitelkeret még nem kerülhet szóba, csak a jegybanktörvény európai bizottsági elemzése után.

Figyelő, Bruxinfo, OrientPress Hírügynökség

Címkék: IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.