Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Augusztus 10. 14:18, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: megszüntették a nyomozást a hamisított hódmezővásárhelyi hangfelvétel kapcsán

Fidesz: megszüntették a nyomozást a hamisított hódmezővásárhelyi hangfelvétel kapcsán

A Makó Városi Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást abban az ügyben, amely amiatt indult, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz nyilvánosságra hozta, kik készítették a Lázár János polgármestert lejáratni próbáló, meghamisított hangfelvételt – közölte Molnárné Kecskeméti Rita, a kormánypárt önkormányzati képviselője pénteken az alföldi városban sajtótájékoztatón.

A képviselő emlékeztetett: a "nemtelen és aljas ügy" 2011 elején robbant ki, amikor az országos sajtóban is megjelent egy 2008-as közgyűlésen a vagyonnyilatkozatok kapcsán kialakult vitáról készült hangfelvétel bizonyítottan meghamisított, manipulált részlete.
A félreérthető és sokféleképpen magyarázható szövegrészlet megjelenést követően a hódmezővásárhelyiek szerették volna megtudni, kik készítették a megvágott felvételt - mondta Molnárné Kecskeméti Rita, hozzátéve: a hódmezővásárhelyi Fidesz szervezete ezért az érintettek – Havranek Ferenc (Zöld Baloldal) önkormányzati képviselő, egy helyi rádió tulajdonosa és egy technikusa – arcképét, nevét és telefonszámát tartalmazó szórólap formájában tájékoztatták erről a lakosságot.
A manipulált felvételt készítők azonban a nyilvánosság előtt nem vállalták tettüket, hanem beperelték a helyi szervezet elnökét, Havasi Katalint. A Makói Városi Ügyészség azonban bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, és kimondta, a képviselő semmilyen hibát nem követett el, csupán tájékoztatta a közvéleményt - fogalmazott Molnárné Kecskeméti Rita.
Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi alelnöke azt hangsúlyozta, pártja képviselőit nem lehet megfélemlíteni, sem perekkel, sem feljelentéssekkel rábírni arra, hogy elhallgassák az igazságot.
A politikus közölte, a nyomozás során az érintettek sem tagadták azt, hogy megvágták a hangfelvételt, ezért elvárja tőlük, vállalják a felelősséget tettükért, ne ügyvédek mögé meneküljenek, hanem kérjenek bocsánatot "azért az aljasságért, melyet elkövettek a város polgármestere ellen".
Az érintett hangfelvétel - amelynek kapcsán idén márciusban Lázár János elnézést kért "félreértelmezhető és félreértett" mondatai miatt, közölve egyúttal, hogy nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt - az volt, amelyen a fideszes politikus egyebek között úgy fogalmazott: "én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. (...) akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.