Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: felháborító Martin Schulz kijelentése Magyarországról

Fidesz: felháborító Martin Schulz kijelentése Magyarországról

A Fidesz visszautasítja, felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnök kijelentését, miszerint Magyarország "össze akarja írni a zsidókat" - közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

A Fidesz parlamenti frakciója tájékoztatni fogja a német politikust arról, hogy a jelenlegi törvényhozási ciklusban milyen lépések történtek a kisebbségben élő közösségek méltóságának védelme érdekében - közölte a fideszes képviselő.
Hangsúlyozta: bocsánatkérést várnak az EP elnökétől, aki ha nem alkalmas arra, hogy Magyarországgal kapcsolatosan objektív véleményeket fogalmazzon meg, akkor az lenne a legjobb, ha lemondana hivataláról.
Ez egy politikai befolyásolási kísérlet, amellyel az EP elnöke az EU-t és az EU intézményeit járatja le Magyarországon - értékelte Gulyás Gergely.
A Fidesz később közleményben is jelezte, hogy minden esetben határozottan visszautasítja a Magyarországgal és a kormánnyal szemben megfogalmazott igazságtalan antiszemita vádakat. Nem tűrjük el az antiszemitizmus semmilyen formáját, és mindig a leghatározottabban fellépünk minden ilyen jellegű megnyilvánulással szemben - hangsúlyozzák.
Emlékeztetnek arra, hogy nemrégiben Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének kellett bocsánatot kérnie hasonló, valótlan állításokat tartalmazó kijelentései miatt. "Csak reméljük, hogy nem szándékos politikai hangulatkeltés zajlik Magyarország ellen, és bízunk benne, hogy a jövőben nem próbálják Magyarországot ilyen tisztességtelen és alaptalan kijelentésekkel lejáratni - olvasható a Fidesz Sajtóirodája által kiadott közleményben.
Martin Schulz a brüsszeli Metro napilapban csütörtökön megjelent nyilatkozatában annak a véleményének adott hangot, hogy az unió létrehozásával Európában lehetővé vált "a XX. század démonainak eltemetése". A német szociáldemokrata EP-elnök szerint a rasszizmust, az antiszemitizmust már sikerült ellenőrzés alá vonni, de még nem sikerült megszüntetni, sőt a válság nyomán valós a veszélye annak, hogy újraélednek. Erre példaként említette Schulz a lap szerint, hogy Magyarország "össze akarja írni a zsidókat".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton