Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 25. 13:05, szerda | Külföld
Forrás: http://www.atv.hu

Felvétel: Magyarországot fenyegeti az Iszlám Állam

Felvétel: Magyarországot fenyegeti az Iszlám Állam

Újabb vérfagyasztó videót tett közzé az Iszlám Állam, amelyen többek között Magyarországot is fenyegeti a terrorszervezet.

Az Iszlám Állam által közzétett felvételen Magyarországot is fenyegeti a terrorszervezet, amely a "ördögi koalíció" tagjaként az iszlám ellen harcol.

A videó kigúnyolja Amerikát, amiért az Afganisztánban és Irakban végrehajtott katonai műveletekben résztvevő alakulataik "demoralizáltak" a közel-keleti kudarcaik miatt.

A videó rengeteg adatot is közöl arról, hogy 6500 katona lesz éves szinten öngyilkos az Egyesült Államokban.

"Amerika, azt állítod, hogy a tiéd a történelem legnagyobb hadserege. Ugyan van elég embered és fegyvered, de a katonáidnak nincs elég akaratereje és nem elég elszántak, mióta vereséget szenvedtek Afganisztánban és Irakban"
- hangzik el a videóban.

A propaganda videóban megpróbálják megfélemlíteni az Iszlám Állam ellen harcoló koalíció katonáit.

A propaganda-videó azt is részletezi, hogy milyen elképesztő mértékű pénzébe kerül Amerikának az iszlám elleni harc.

A négy perces videóklipet tegnap tették közzé.

A képeken 60 nemzet zászlaja látható, köztük Magyarországé is, amely az Iszlám Állam elleni glóbális koalíciót alkotja. Külön kiemelik a Szíriában aktívan tevékenykedő orosz-iráni-török koalíciót.

"A hitetlenek miatt ismét egyesülünk, hogy harcoljuk az igazságért. A számbeli fölényetek csak a hitet növelik bennünk" - fogalmaznak.

"Számoljuk a zászlóitokat, amely ha eléri a 80-at, akkor - ahogyan a próféta is megmondta - a háború lángjai végül elégetnek benneteket a halál dobjain"
- vallják meg hitüket a terroristák.

A rendkívül jól animált és professzionális módon elkészített videó alatt egy Hollywood-stílúsú hang azt üzeni: "A legfrissebb híreket, képeket és videókat közöljük a legaktuálisabb eseményekről".

A propaganda célokra, toborzásra és a szövetségesek keresését célul kitűző videó a kalifátus történetét, megalakulását és terjeszkedését magasztalja. Megemlítik, hogy a kalifátus területe már meghaladja Nagy-Britanniáét, és mintegy nyolcszorosa Belgiuménak.

Fotó a videóból

Felhívást intéznek a világban élő muszlimokhoz, hogy etnikumtól és bőrszíntől függetlenül egyesüljenek egy zászló alatt, hogy együtt teljesítsék Allah akaratát.

A közlésük szerint a kalifátus területén már iskolák ezrei működnek, amelyekben ifjú dzsihadistákat képeznek ki.

atv.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -