Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 16. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felveszi a harcot a zsírokkal a grapefruitlé

Felveszi a harcot a zsírokkal a grapefruitlé

Ha küzd a súlyával és eddig nem szerette a grapefruitlevelet, lehet, hogy hamarosan megváltozik a véleménye. Egy új, egereken végzett kutatás ugyanis kimutatta, hogy a gyümölcslé fogyasztása némileg ellensúlyozza a magas zsírtartalmú étrend súlygyarapodásra gyakorolt hatását - írja aDumbout.

A vizsgálatban résztvevő egerek mindegyikét magas zsírtartalmú ételekkel etették, ugyanakkor egy részüknek naponta adtak grapefruitlevet, míg a kontrollcsoport tagjai ehelyett mesterséges édesítőszerrel ízesített vizet kaptak. Száz nap elteltével a két csoport súlyának alakulásában kimutatható különbséget fedeztek fel a kutatók.

Megállapították, hogy a kontrollcsoport tagjai, akiket ugyanannyi kalóriával és ugyanúgy magas zsírtartalmú ételekkel etettek a vizsgált időszak alatt, 18 százalékkal több súlyt szedtek fel, mint azok az állatok, akik emellett mindennap ittak a gyümölcsléből.

Bár mindez jó hírnek tűnik, természetesen a súlygyarapodás elkerülhetetlen azok esetében, akik zsíros, kalóriadús ételeket fogyasztanak, ezért önmagában a grapefruitlé nem hozza meg a kívánt súly elérését - figyelmeztetnek a szerzők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során