Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 21. 10:39, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Felülmúlta a szervezők várakozásait a balatonfüredi aukció

Felülmúlta a szervezők várakozásait a balatonfüredi aukció

Felülmúlta a várakozásokat a balatonfüredi Vaszary-villában a Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció; több mint háromszázan vettek részt az aukción és a kiállított 250 műtárgy fele elkelt - tájékoztatta a Pintér Aukciósház tulajdonosa az MTI-t szerdán.

Pintér Péter elmondta: a kiállított alkotások között klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs művek, festmények, ezüstök, plakátok, műtárgyak, különleges Zsolnay-kerámiák és szobrok szerepeltek, a kortárs és klasszikus darabokat egyaránt vásárolták, a pár tízezer forintos tételtől a több milliósig.
Pintér Péter értékelése szerint a piac kezdi visszaszerezni a bizalmat.
A legérdekesebb licit a galériatulajdonos szerint Bondor Csilla Hét csónak című festményére ment, ezt a 130 ezer forintos kikiáltási árral szemben 850 ezerért vették meg, ami kortárs alkotásnál ritka.
Csók István Züzü a parton című festménye az 1,6 milliós kikiáltási árról 3,6 millióra emelkedett, Egry József Derül (Badacsony) című képéért 5,5 millió forint helyett 6,5 milliót fizettek - közölte a galériatulajdonos.
Megjegyezte, az utolsó öt tétel, amelyet katalóguson kívül vittek az aukcióra, mind elkelt: az Egry munkásságában igazi ritkaságnak számító faragott fa önportré, a Napba néző, ugyancsak tőle a Badacsonyi képek, illetve az Önarckép című festmény, Borsos Miklós 1941-es Buba című márvány portréja és Szentgyörgyi István Kígyóbűvölő nő című bronz szobra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk