Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 15. 21:24, szerda | Belföld
Forrás: http://feol.hu/

Felnőttek játszótere - Nem kell többé a gyerekek elől lenyúlni a hintát

Felnőttek játszótere - Nem kell többé a gyerekek elől lenyúlni a hintát

Végre a felnőttek is játszhatnak. Pontosabban erősítő gyakorlatokat végezhetnek Székesfehérváron,a fitneszjátszóterén, amelyet a tervek szerint újabbak követnek majd. Tessék kipróbálni!

Néhány arra járó autós, no meg egy-két járókelő álla is leesett a csodálkozástól, amikor az Erzsébet úti új fitneszjátszótéren a szomszéd házak nyugdíjasai nagy nevetések közepette felüléseket és különféle kinyomógyakorlatokat végeztek, Kovács Zsolt városi rendőrkapitány pedig Schekk Gézával, a rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjével, no meg Cser-Palkovics András polgármesterrel láberősítő gyakorlatokat hajtott végre. Alighogy átadták ugyanis a város első, felnőtteknek szóló játszóterét, szinte mindenki azonnal gyerekké vedlett vissza, így a bemutató sajtótájékoztató egy szempillantás alatt átment viccekkel tarkított kondiedzésbe.

Pedig a dolog nem indult ilyen gördülékenyen. A szomszéd házak egyikében lakó Kalicz Tiborné, aki az ötletet felkarolta, saját elmondása szerint nem kis csatát vívott azokkal a lakótársakkal, akik ellenezték, hogy itt bármiféle, felnőtteknek szóló játszótér legyen. Az ő érvük az volt, hogy egész nap hangoskodni fognak a gépekkel a használók, nos emiatt nem kell aggódni, az eszközök hangtalanul működnek. Ez a terület mindig játszótér volt, de az idő múlásával lepusztult, s szerettük volna, ha ismét régi fényében ragyogna hangsúlyozta az ötletgazda. Szerencsére sikerült az ellentábort meggyőzni, így a Városgondnokság alig valamivel több mint ötmillió forintból fel is építette a város első, de a remények szerint nem utolsó ilyen, családi létesítményét, melynek gépei azért is kiválóak, mert minden izomcsoportot meg lehet mozgatni velük, ráadásul a fárasztó súlyemelések helyett saját súlyunkat használhatjuk a mozdulatokhoz. A tér nem véletlenül kapta a Családi fitnesz park nevet, hiszen itt minden szónak jelentősége van. A játék öröme mellett arra is lehetőség nyílik, hogy szülők, nagyszülők és unokák együtt eddzenek tette hozzá a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy az eszközök megbecsülése elengedhetetlen, ezért megerősítik a rendőri jelenlétet is a körzetben. A környéken lakók figyelmén kívül fontos, hogy ha valaki rongáláson ér másokat, akkor telefonáljon a rendőrségre egészítette ki Kovács Zsolt városi rendőrkapitány.

Kajdi Erika, Házi Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk