Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 02. 09:13, csütörtök | Belföld
Forrás: http://www.idokep.hu

Felhősebb napok záporokkal

Felhősebb napok záporokkal

A naposabb hétkezdet után a hét közepére felhők érkeznek fölénk, melyekből több helyen is kialakulhat csapadék, illetve néhány fokkal a hőmérséklet is visszaesik.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk kezdetben, de napközben nyugaton, északnyugaton megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és kisüt a Nap is a délutáni órákban, de ezzel együtt ezeken a tájakon az északias szél megélénkül. Ugyanakkor számítani kell még ezen a napon is többfelé kisebb esőre, záporokra, és az sem kizárt, hogy helyenként az ég is megdörren. Hajnalra ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok, de már enyhébb reggelre ébredhetünk, 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben viszont a felhősebb északi, északkeleti tájakon mindössze 15-17 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk, máshol viszont 18 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de ezzel együtt az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy zápor még kialakulhat. Hajnalban ismét számíthatunk pára- és ködfoltok kialakulására. A derültebb tájakon ismét hűvösebb lehet a hajnal, errefelé 6-8 fok körüli minimumok is előfordulhatnak, napközben pedig 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb északkeleti területeken 15 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

A hétvégén vasárnap számíthatunk több napsütésre, szombaton még futó záporok elszórtan kialakulhatnak. Délutánonként 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma