Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 26. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztettet kapott egy zalai szeméremsértő

Felfüggesztettet kapott egy zalai szeméremsértő

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és előírta a pszichiátriai kezelését a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak, aki több városban is szeméremsértést követett el

– tájékoztatta a zalai törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t. Bartalné Mentes Judit közlése szerint a vádlott tavaly júniusban Zalaegerszegen, augusztusban Keszthelyen, novemberben pedig Hévízen zaklatott járókelőket. Zalaegerszegen egy kerékpáros nőnek mutogatta a nemi szervét, Keszthelyen egy stoptáblánál várakozó autó hölgyutasát inzultálta, Hévízen pedig egy bokorból előugorva végzett önkielégítést a járókelők előtt.

A férfi a májusban tartott elsőfokú tárgyalás során tagadta a történteket, de a tanúvallomások és a bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy ő követte el a cselekményeket.

A háromrendbeli szeméremsértés miatt a bíróság egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a vádlottat, illetve pártfogó felügyeletet is elrendelt, hogy az elkövető folyamatos ellenőrzésével és támogatásával csökkentse a bűnismétlés veszélyét. Külön magatartási szabályként arra is kötelezte a vádlottat, hogy időszakosan keresse fel a lakóhelye szerint illetékes pszichiátriai szakrendelést, az erről szóló dokumentációt pedig rendszeresen mutassa be a pártfogónak.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védője enyhítés miatt fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegei Törvényszékre. A másodfokú eljárásban kedden a törvényszék büntető tanácsa teljes körűen helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.