Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 28. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: mti/MTI/Varga György

Felavatták Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását Zalában

Felavatták Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását Zalában

Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomását avatták fel szerdán a Zala megyei Sormáson, az M7-es autópálya szomszédságában.

Balogh Szabolcs, a Nemzeti Közműkhez tartozó NKM Mobilitás Kft. ügyvezetője az átadáson arról számolt be, hogy a CNG-gázos töltőállomások terén már piacvezető cégük, de a terveik között szerepel az is, hogy az elektromos járművek töltőivel szintén meghatározó piaci szereplők legyenek.

Alig egy évvel ezelőtt adták át az első magyarországi e-töltőállomást, mára pedig már összesen 87 töltőpontjuk van országszerte. Az időjárástól függően a következő hónapokban még több mint tíz töltőpont átadását tervezik, főként az autópályák közelében, hogy az elektromos autókkal külföldre tartók vagy onnan érkezők is bárhol igénybe vehessék a ma még ingyenes töltési lehetőséget.



Az M7-es autópálya lehajtójánál, a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál nem egészen egy éve állítottak fel négy Tesla töltőoszlopot, ezek mellett telepítették az NKM különböző típusú villám- és gyorstöltőit, amelyek minden ma ismert elektromos gépjármű töltésére alkalmasak. Az egyszerre kilenc e-autót tölteni képes állomás létesítése több tízmillió forintos beruházást jelentett – közölte az ügyvezető az MTI érdeklődésére.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere arra emlékeztetett, hogy a klímavédelem szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen járműveket használunk, az elektromos autók tehát a jövőt vetítik elénk. Hozzátette, hogy Nagykanizsán pályázati forrásból a város önkormányzata két e-töltőt létesít a közeljövőben, az E-Mobi hálózatában pedig nemrég állítottak fel három új töltőt a város területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.