Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 18. 07:27, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Fehér lehet a karácsony

Fehér lehet a karácsony

Az ország magasabban fekvő helyein hóesés váltotta fel az esőt szombaton.

A meteorológusok szerint a következő egy hétben, így karácsonykor is eshet hó vagy havas eső, de a fagypont feletti nappali hőmérséklet miatt nem várható tartós hóréteg kialakulása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint egy hidegfront vonult át szombaton az ország felett. Eleinte még eső esett, amit a hideg levegő beáramlásával a magasabb helyeken fokozatosan havas eső, majd havazás váltott fel.

Üveges Zoltán meteorológus elmondta: legfeljebb a hegyekben várható tartósabban megmaradó hó a következő szűk egy hétben, síkvidéken továbbra is inkább esőre kell számítani. A délutáni órákban általában fagypont fölött alakul majd a hőmérséklet, emiatt, ha esik is hó, nap közben elolvad. A következő hét első napjaiban mindennap várható – többnyire csak kevés – csapadék. Csütörtökön várható nagyobb mennyiségű csapadék, ami azonban enyhüléssel jön, így arra lehet számítani, hogy ha havazás kezdődik is, az a későbbiekben átmegy esőbe.

A karácsony időjárása is változékony lesz. A meteorológus szerint hóréteg valószínűleg az ünnepek alatt sem tud kialakulni, mivel csak a reggeli órákban lesz fagypont alatt a hőmérséklet, délutánonként inkább olvadás, illetve eső várható.

Címkék: eső, havazás, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott