Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 14. 07:26, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Fegyvert nyomott tanára homlokához a 14 éves diák

Fegyvert nyomott tanára homlokához a 14 éves diák

Öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a 14 éves tatabányai diák, aki tár nélküli gázpisztolyt emelt tanára homlokához. A diákot őrizetbe vették – értesült az MTI Hírcentrum.

Mint az m1 esti Híradójában kedden elhangzott: történelemórán dolgozatíráshoz készülődött az osztály hétfőn egy tatabányai általános iskolában. A diákok és a tanárnő már az osztályteremben voltak, mikor az utolsó diák is megérkezett. A 14 éves fiú azonban ahelyett, hogy csendben leült volna a helyére, egy tár nélküli rozsdás gázriasztó fegyverrel a kezében a tanárnőhöz sétált, majd a tárgyat a tanárnő homlokához emelte. A diáktól végül az ifjúságvédelmi pedagógus vette el a fegyvert.

Gyanúsítotti kihallgatása során a fiú elmondta, hogy a rozsdás gázriasztó fegyvert tár nélkül találta egy tatabányai méhtelepen és „brahiból” vitte be magával az iskolába. Azt is tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás és tár nélkül egyébként sem működik. A fiatallal szemben felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A diák jelenleg őrizetben van, de maximum 72 óráig tarthatják bent – hangzott el az m1 Híradójában.

Címkék: diák, iskola, pisztoly, tanár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.