Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 04. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Federer először bicsaklott meg, megdőlt a „sérülésrekord”

Federer először bicsaklott meg, megdőlt a „sérülésrekord”

Az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában a harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer először veszített játszmát.

Aa korábbi svájci világelső a horvát Marin Cilic ellen megszenvedett a mérkőzés közepén, de végül négy szettben megérdemelten jutott tovább. A világelső szerb Novak Djokovics a torna harmadik fordulójában három játszmában győzött az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen. A továbbjutó már a nyolcaddöntőben a 22. helyen rangsorolt ukrán Alekszandr Dolgopolovval mérkőzhet meg.

 

Federer nagyon magabiztosan kezdte a mérkőzést, és remekül is játszott, sorozatban ütötte a nyerőket, miközben alig hibázott. A második játszmában azonban megremegett a keze, Cilic ettől felbátorodott, sőt ki is egyenlített.

A svájci a harmadik szett elején brékelt, de szenvedése tovább tartott, Cilic ugyanis a következő játékban rögtön visszavette az adogatását, és 4:4-ig remekül is tartotta magát, ekkor azonban az ő szempontjából a legrosszabbkor Federer ismét előnybe került, és kegyetlenül szettelőnyre váltotta a hibát. A negyedik játszmára már nem maradt nyitott kérdés, amint Cilic maga is elhitte, hogy már nem győzhet, a svájci kihasználta lélektani fölényét, és bebiztosította a továbbjutását.

A következő körben svájci világklasszis az argentin Juan Mónacóval mérkőzik meg. Mónaco ugyan elvesztette az első játszmát rövidítésben Tommy Haas ellen, ezt követően azonban uralta a mérkőzést, és megérdemelten diadalmaskodott a néha széteső játékú német versenyző ellen..

Ugyanilyen képet mutató meccsen ment tovább a 22. kiemelt Alexandr Dolgopolov, aki Ivo Karlovicot győzte le egy elbukott rövidítés után, míg a hazaiak nagy örömére tovább menetel a 8. kiemelt Mardy Fish, aki 6:4, 7:6, 7:6-ra beszántotta Kevin Andersont. Fish harmadszor egymás után jutott tovább vesztett játszma nélkül, és már a legjobb tizenhat között jár.

A cseh Tomás Berdych és a spanyol Marcel Granollers sérülés miatt adta fel az összecsapását, és ezzel már összesen 14 játékos lépett vissza a viadalon, ami rekordnak számít a Grand Slam-tornák történetében. Az eddigi rekordot a 2008-as wimbledoni torna „tartotta”, amikor 12 versenyző volt kénytelen visszalépni a játéktól.

A nőknél a világelső Caroline Wozniackinak ugyan meg kellett izzadnia a melegben Vania King ellen, de sikere egy pillanatra sem forgott veszélyben: 6:2, 6:2-es győzelemmel búcsúztatta a korábban Arn Grétát kiverő amerikait.

A szerb Jelena Jankovics elvérzett a 17. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova elleni találkozón, míg Francesca Schiavone nagy küzdelemben jutott tovább a dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen.

Kiesett a női egyes negyedik kiemeltje: a fehérorosz Viktorija Azarenkát 6:1, 7:6-os sikerrel „húzta ki a mezőnyből" a jól játszó Serena Williams.

A 28. kiemelt Williams az első adandó alkalommal elnyerte ellenfele szerváját, majd 3:0-nál ismét brékelt, ezzel gyakorlatilag eldöntve az első játszmát. Az amerikai klasszis tizenhét perc alatt 5:0-s előnyt kovácsolt, majd simán, 6:1-re behúzta a szettet.

Azarenka azért ennyire könnyen nem adta magát, míg Serena Williams kicsit többször hibázott. Ennek meg is lett az eredménye, 3:3-ig együtt haladt a két teniszező, de a (sokszor sorsdöntő) hetedik játék egy brékkel Williamsé lett. 5:3-nál Azarenka a versenyben maradásért adogatott, sikerrel, ráadásul meccslabdákat is hárított – ezzel azonban csak elodázta a végzetet.

Williams kihagyott egy újabb meccslabdát, majd ásszal mentett, mikor Azarenkának előnye volt – végül viszont elbukta szerváját és 5:5-nél kiegyenlített! Az amerikai ekkor bukta el először az adogatását... Azarenka bréklabdát hárítva hozta a szerváját, így Williams már a játszmában maradásért adogatott, de ezúttal nem ingott meg. Jöhetett a rövidítés, melyben végül le tudta küzdeni Azarenka makacs ellenállását – 1 óra 50 perces meccsen győzött és továbbment Williams, aki azért rövidebbre is foghatta volna, ha nem hagyja ki lehetőségeit a második játszmában.

A nőknél a 16. helyen kiemelt, a 2. fordulóban ellenfele visszalépésével plusz szabad naphoz jutó szerb Ana Ivanovicsnak nem okozott különösebb gondot az amerikai Sloane Stephens búcsúztatása, viszont a nyolcaddöntő rangadójaként ugyancsak egy amerikai, de jóval nagyobb név, a 28. kiemelt Serena Williams vár rá.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.