Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 20. 14:15, kedd | Életmód
Forrás: http://filantropikum.com

Fazékban sült pizza: az egyik legfinomabb dolog a világon

Fazékban sült pizza: az egyik legfinomabb dolog a világon

Nem tudom, hogy van-e olyan,aki már kicsit megunta a hagyományos pizza-recepteket,de mondjuk szeretne kipróbálni valami hasonlóan ínycsiklandozót.Nos,van erre is megoldás,készítsünk odahaza egy három rétegből álló,fazékban sült pizzát.

Szükségünk lesz: pizzalapokra, paradicsomszószra, pepperonira, azaz csípős ízesítésű szalámira, vagy kolbászra, és 300 gramm mozzarellára.

Elkészítés: nem kell megijedni a ránk váró feladattól, ugyanis csak egyedül az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágjunk ki, mint a fazekunk szája, de ebben segít az edényre illeszkedő fedő, csak rá kell helyezni a tésztára és körbe kell vágni.

Miután ezzel megvagyunk, akkor sütőpapírral béleljük ki a fazekat, majd rakjuk bele az első tésztaréteget. Erre pedig jöhet a paradicsomszósz, a mozzarella, és a felvágott pepperoni. Ha ezekből van bőven, nem muszáj spórolni, hiszen minél vastagabb a két szint közötti töltelék, annál finomabb és kiadósabb lesz a pizzánk.

A következő két rétegnél is így kell eljárni.

Jöhet a sütés, 25-30 perc alatt el is készül, ezt a finom, ropogósra sült teteje fogja jelezni. A sütőpapír segítségével vegyük ki pizzánkat a fazékból, majd óvatosan vágjuk fel szeletekre. Jó étvágyat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.