Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 21. 16:32, kedd | Belföld
Forrás: http://www.stop.hu

Ezért tűnt el Nagy Anna kormányszóvivő

Ezért tűnt el Nagy Anna kormányszóvivő

Az Orbán-kormány első, női szóvivője a siker csúcsán egyszer csak bejelentette: családi okok miatt lemond a pozíciójáról.

Nagy Annát most az Erzsébet program szóvivőjeként újra gyakran látjuk a képernyőn. A vaol.hu újságírója kíváncsi volt arra, mi történt vele az elmúlt másfél évben?

- Édesanyám súlyos beteg volt és 2011 június végén már tudtuk, nincs esélye a gyógyulásra. Nem is volt kérdés, hogy nekem a családban a helyem, életének ezt az utolsó szakaszát vele, mellette kell töltenem. A kormányszóvivői munkával ez teljességgel összeegyeztethetetlen volt. A szóvivőség teljes embert kíván, bármikor rendelkezésre kell állni, nincs ünnep- vagy szabadnap, mindegy, hogy reggel hatkor vagy este tíz órakor kell a televízióban nyilatkozni. De napközben is folyamatosan, minden pillanatban ott kell lenni, teljes figyelemmel, méghozzá állandó stresszhelyzetben. Azt gondoltam, hogy tisztességesen a kettőt együtt semmiképpen nem lehet csinálni - mondja Nagy Anna, aki egyszerre volt az édesanyját búcsúztató gyerek, a kisfia édesanyja, és megtapasztalta, hogy ha az élet az egyik kezével elvesz, a másikkal ad. A kisfiát egyedül nevelő nőből feleség lett. 80

- Még kormányszóvivőként ismertem meg a leendő férjemet, aki özvegy volt, és hirtelen egy nagycsaládban találtam magam. Amióta összeházasodtunk, öten élünk együtt. Három gyereket nevelünk, a lányok öt és tizenöt évesek, köztük van az én tizenkét éves fiam. Ez aztán tényleg egy igazi női szerep! Folyamatosan tanulok, hiszen annyira más szituáció, mint amiben korábban éltem. Élvezem, hogy előjön belőlem a "tyúkanyó" természet, a gondoskodás, az esti vacsorakészítés, a közös ünnepek öröme. Szerencsére a gyerekek is jól megértik egymást. Most már hiszek abban, hogy ennyi idősen is lehet teljesen új életet kezdeni. Boldogok vagyunk együtt és mindannyian nagyon vigyázunk rá, hogy így is maradjon - fogalmaz az Erzsébet-program szóvivője, Nagy Anna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.