Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 05. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: STOP/Sztárnaptár

Ezért értsd meg, szeretem őt...

Ezért értsd meg, szeretem őt...

55 éves Varga Miklós énekes, akit a hazai könnyűzene rajongói már a nyolcvanas évek legelején is ismerték, hiszen a P. Box együttesben zenélt, s a banda nagy népszerűségnek örvendett akkortájt.

Aztán részese lett egy legendának, 1983-ban ugyanis ő volt az István, a király címszereplője, s fergeteges sikert aratott, igaz, szokatlan módon.

A rockopera ősbemutatójának ugyanis két címszereplője volt, Istvánt Pelsőczy László alakította, aki csak "tátogott", a dalokat a háttérből Varga Miklós énekelte, őt viszont nem lehetett látni. Idővel az egész ország megismerte, hiszen az egykori Rockszínház meghatározó művésze volt, rockopera és történelmi film alig készült nélküle.

Alkata és hosszú haja miatt Jézust többször megformálta, a Mária evangéliumában, A megfeszítettben és a Szupersztárban, de állt az ellenkező oldalon is, az Atilla, Isten kardja cím rockoperában a római ellenfelet, Aetiust alakította.

Filmjei közül a Julianus, a Honfoglalás és a Sacra Corona című mozi a legismertebbek, s vele kapcsolatban nem lehet kihagyni legnagyobb sikerét, az Európa című dalt, melyet most is el kell énekelnie minden fellépésén. Bár pár éve néhányszor elhagyta koncertjei végéről az Európa-dalt, de aztán felhagyott a próbálkozással, mert a közönség nem ment haza addig, amíg mégis el nem énekelte.

Sosem voltak botrányai, magánélete rendezett, boldog házasságban él, s negyvennégy évesen lett apuka. Rögtön duplán, hiszen feleségének ikrei születtek, Vivien és Szabolcs. Ebben az az érdekes, hogy a nejének is van egy ikertestvére. Őket az idősebbek ismerhetik is, a Fejes ikrek, Erika és Mara szolgáltatták egykoron az esti tévétornát. Mara is ismert ember felesége lett, ő Gréczy Zsolt újságíró párja.

Címkék: varga miklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.