Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 27. 11:30, kedd | Életmód
Forrás: http://spatrendonline.hu

EZEKET EDD DEPRESSZIÓ ELLEN

EZEKET EDD DEPRESSZIÓ ELLEN

A kedélyállapotunk a téli sötétség,szürkület és a bezártság miatt rohamosan romlik. A napsütéses órák számát befolyásolni nem tudjuk, de a táplálkozást igen, ezért a téli depresszió ellen tudatos étkezéssel védekezhetsz.

Gomba

A napsütés nemcsak azért hatékony gyógyszer a depresszió ellen, mert a fény jót tesz a léleknek, tanulmányok támasztják alá (British Journal of Psychiatry 2013-as cikke), hogy az így „beszerzett” D-vitamin is segít leküzdeni a borongós hangulatot. A gombák pedig pont a D-vitamin raktárunk feltöltésében segítenek. Emellett két fontos B-vitamint is tartalmaznak, amik segítik a szervezet optimális működését.

Tökmag

A tökmag rágcsálása is jó választás, ha kicsit levertnek érzed magad. A benne található triptofánt használja fel ugyanis a test a szerotonin előállításához. Ez a vegyület többek között az étvágyat, a szexuális vágyat és a hangulatot is kedvezően befolyásolja, így a tökmag olajként vagy önmagában is bőséges napi fogyasztásra javasolt.

Kelkáposzta és spenót

A zöld leveles zöldségekben rejlő tápanyagok különösen alkalmassá teszik őket téli fogyasztásra. A rostban, magnéziumban, kalciumban és káliumban gazdag zöldségek segítenek a szervezet pihenésében és feltöltődésében. Csökkentik a stressz hormonok jelenlétét, nyugtatják a fáradt izmokat és a jókedvre is pozitív hatással van. A biztos eredmény eléréséhez napi fogyasztásuk javasolt, lehetőleg nyersen salátának vagy zöldség lének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).