Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2013. Február 05. 10:43, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Ezek a világ legbotrányosabb reklámjainak ítéltettek

Ezek a világ legbotrányosabb reklámjainak ítéltettek

Létezik? Ezek kiverték a biztosítékot.

A reklámok műfajukból adódóan sokszor provokatívak, néha talán túlságosan is. A biztosítékot általában az csapja ki a különböző szabályozó testületeknél, ha úgy vélik, gyerekeket ábrázolnak nem megfelelő helyzetekben, vagy ha túlzottnak érzik a szexualitás ábrázolását. Megmutatunk pár példát.

fehérneműben egy ágyon térdelő, hátát finoman begörbítő modell láttán nehéz lenne eltéveszteni az üzenetet. Így érezte ezt a brit független reklámszabályozó testület, az Advertising Standards Authority (ASA) tagjai is, akik „társadalmilag felelőtlennek" bélyegezték a 2011-es kampányt.

Brian Atwood

A következő reklám annak ékes bizonyítéka, hogy szexszel mindent meg lehet próbálni eladni, még a cipőt is. A képet elnézve azért ez nem a „Cipőt a cipőboltból!" hangulat... A fotó egyébként a Brian Atwood New York-i Madison Avenue-n található üzlete előtt (is) pompázott, onnan kellett levenni, mert az épület tulajdonosainak nem nagyon nyerte el a tetszését.
A képen egyébként a Victoria's Secret modellje, Candice Swanepoel látható nem túlságosan túlöltözve, és ugyanezt elmondhatjuk a két férfiról is. A lényeg persze a tigrismintás Atwood-cipő...

egyeseknek szúrta a szemét a modell hölgy (Carmen Kass) meglehetősen intim testrészére borotvált G betű. A háborgók szerint ez lealacsonyítja a nőket.

Oh, Lola!

Ha már gyerekek, a következő reklám is ebben a körben mozog, csak éppen egészen más előjellel, hiszen a Lolita-jelenséget próbálja meg felhasználni céljaira. Nem is nagyon titkolja, hiszen a név és a kép együtt mi másra is engedne asszociálni, mint Nabokov híres (és botrányos) regényére. A Marc Jacobs reklámján a 17 éves (de nem annyinak látszó...) Dakota Fanning látható, egy túlméretezett parfümös üveggel a lábai közt. A hatóság természetesen felelőtlennek és túlságosan szexualizáltnak vélte a képet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 17:01, hétfő | Bulvár

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat Joaquin Phoenixszel

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Joaquin Phoenixre bízza - számolt be róla a deadline.com.

2020. Október 19. 12:55, hétfő | Bulvár

Liam Neeson Becsületes tolvaja nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozikban

Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozikban - írta a Deadline.com iparági becsléseket idézve.

2020. Október 19. 08:00, hétfő | Bulvár

Főzzünk Robival! Tapenade és Bruschetta - VIDEÓ

Robival egy karakterében nagyon hasonló előételt készíthettek, ha velünk tartotok!

2020. Október 18. 08:00, vasárnap | Bulvár

Diéta Percek: Ricottás pirítós - VIDEÓ

Feri egy gyors reggelit készít nekünk, ami eltér a hagyományostól. Egyszerű, mégis finom!