Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2011. Október 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen majdnem 27 fokot mértek az országban. Az utolsó nyárias hétvégét sokan kihasználták. A Balatonnál többen a 20 fokos vízben is megmártóztak.

Már az őszi menetrend szerint futott ki a siófoki kikötőből a Balatonfüredre tartó személyhajó. A hajózási társaságnál a jó előszezont, gyenge főszezon követte. A rossz idő miatt a forgalom jóval kisebb volt a tavalyinál.

- A kedvezőtlen júliusi időjárásból fakadó kieséseket már becsléseim szerint 10-15 százaléknyi az elmaradás az elmúlt évhez viszonyítva azt sajnos ez az átkelő járatok már nem tudják pótolni - mondta a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke, Kovács Miklós.

A hajózási szezon hivatalosan a hétvégén ért volna véget, de a jó idő miatt október 23-ig hétvégenként a Siófok és Tihany valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek még a hajók.

A nyárias idő ellenére az üzletek, büfék többsége már bezárt. Aki nyitva van, azt mondja: a főszezonban a rossz idő miatt elmarad bevételkiesést már nem tudják bepótolni.

- A jó idő megvan, de emberek nincsenek - mondta a hírTV-nek Popovics János üzletvezető.

A strandokon is sokan kihasználták az utolsó napsütéses hétvégét. Többen a Balatonba is bemerészkedtek, pedig a tó vize már csak 20 fokos. A meteorológiai előrejelzések szerint a vénasszonyok nyara csütörtökig tart, a jövő hétvégén pedig már igazi őszi idő lesz. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 17:09, péntek | Belföld

Csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

2021. Április 16. 15:07, péntek | Belföld

Éveken át rabszolgaként bánt több emberrel egy héttagú család

Vádat emeltek egy Pakodon élő család ellen Zalában, miután a hét ember éveken át rabszolgaként bánt több ismerősével is, akik egyike az embertelen körülmények miatt meghalt

2021. Április 16. 14:06, péntek | Belföld

Év végéig bármelyik alszámláról lehet fizetni a Szép-kártyákkal

Idén év végéig a Széchenyi Pihenő Kártyával bármelyik alszámláról lehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett célokra - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

2021. Április 16. 13:04, péntek | Belföld

A Nemzeti Színházban róhatják le kegyeletüket Törőcsik Mari tisztelői

A Nemzeti Színház Hajóorrában kialakított emlékhelyen róhatják le kegyeletüket a péntek hajnalban elhunyt Törőcsik Mari tisztelői - közölte az intézmény az MTI-vel.