Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Július 31. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez már brutális: új csúcson a spanyol munkanélküliség, esett a GDP

Ez már brutális: új csúcson a spanyol munkanélküliség, esett a GDP

Sajtóhírek szerint egy 300 milliárd euró értékű spanyol mentőcsomagról tárgyalt a spanyol gazdasági miniszter a német pénzügyminiszterrel múlt héten, amikor jelentősen megugrottak a hozamszintek. A németek a hírek szerint azonban nem támogatják a mentőcsomag gyors tető alá hozását, hanem inkább megvárnák, míg az állandó stabilitási alap, az ESM megkezdi működését. Ezeket az értesüléseket a spanyol vezetők erősen cáfolták.

A spanyol munkanélküliség új csúcsot döntött az első negyedévben, a ráta 24,6 százalékra emelkedett, ami ugyan egy árnyalattal kedvezőbb, mint amit vártak, de 1976 óta nem látott magas szintet jelent - számoltak be róla a Quaestor elemzői.A ma reggeli friss adatok szerint a spanyol gazdaság 0,4 százalékkal zsugorodott az előző negyedévhez képest, ami megfelelt a várakozásoknak. Az első negyedévben 0,3 százalékos volt a spanyol GDP-csökkenés. A Valutaalap is aggodalmát fejezte ki pénteken, az adóemelések és egyéb kiadáscsökkentések tovább ronthatják a spanyol gazdaság teljesítményét. Az IMF az idei évre 1,2 százalékos recessziót jósol, míg a korábbi előrejelzésükben csak fele ekkorra visszaesés szerepelt. A spanyol 10 éves kötvényhozamok 6,6 százalékon állnak ma reggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.