Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 13. 12:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: http://www.penzcentrum.hu

Ez az új trükk a magyar utakon: Téged is kifoszthatnak!

Ez az új trükk a magyar utakon: Téged is kifoszthatnak!

A hétvégéken, főként a hosszú hétvégéken, egyre többen indulnak útnak autóval az ország különböző pontjaira. Az utazóknak nem árt azonban résen lennie, a rendőrség új trükkre figyelmezteti az autósokat.

A hosszú hétvégék és a nyárias időjárás az utazni vágyóknak is kedveznek: sokan időzítenek az előszezonra pár napos kirándulást, városlátogatást, túrát belföldre és külföldre egyaránt. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása szerint az elmúlt évben a hazai háztartások több mint 60 százaléka vett részt több napos üdülésen. Belföldi utazáson a megkérdezett háztartások több mint fele vett részt. Itthon a legnépszerűbbnek a balatoni régió bizonyult, míg a legkedveltebb külföldi úti cél Ausztria volt, de Romániát és Olaszországot is sokan választották.

Figyelem, trükkös lopás a magyar utakon!

Magyarország gyorsforgalmi útjain követnek el trükkös módszerrel bűncselekményt, elsősorban külföldiek sérelmére - figyelmezteti az autósokat szórólapjában a rendőrség. A többnyelvű brosúra szerint az elkövetők valamilyen megtévesztéssel megállásra késztetik az autóst, majd figyelmét elterelve eltulajdonítják értékeit a gépkocsijából.

Mint írják, a leggyakoribb elkövetési magatartás, amikor a kiszemelt autójának kerekén sérülést okoznak, majd amikor az megállásra kényszerül, kerékcsere közben hajtják végre a bűncselekményt. De gyakori a fényjelzéssel, mutogatással való megtévesztés is, melynek során valamilyen nem létező műszaki hibára hivatkozva állítják meg az autóst. Mind a két esetben az elkövetők egyike felajánlja segítségét a hiba elhárítására, míg társa észrevétlenül eltulajdonítja a járműből az értékeket. Más esetekben pedig a kisebb forgalmú pihenőkben éjszaka - vagy akár nappal - információkérés ürügyén a figyelmet elterelve tulajdonítják el az értékeket.

A hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja a rendőrség:

•Értékeid ne hagyd szem előtt az autóban, pénzed, okmányaid tartsd magadnál
•A túl segítőkész idegenekkel szemben légy bizalmatlan
•A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárd le az ajtókat
•Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.