Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 31. 07:46, kedd | Sport
Forrás: Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

EURO-2016 - Storck: senkit nem fog nagy meglepetés érni a kerethirdetéskor

EURO-2016 - Storck: senkit nem fog nagy meglepetés érni a kerethirdetéskor

Senkit nem fog nagy meglepetés érni az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keddi kerethirdetésekor Bernd Storck szövetségi kapitány szerint.

"Előre tájékoztattam a játékosokat, hogy ki mire számíthat az Eb-t vagy az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőket illetően, így senkit nem fog nagy meglepetés érni. Akik végül nem kerülnek a kontinensviadalra utazók közé, azokkal személyesen ülök le elbeszélgetni" - mondta az MTI kérdésére a német szakvezető, aki elárulta, van néhány sérült, de arra nem válaszolt, hogy ez befolyásolja-e a 23 fős keret összeállítását.

Storck megjegyezte, még hétfő délután is megvizsgálják a játékosokat, hogy kiderüljön, képesek-e megfelelni akkora terhelésnek, amit a június 10-én rajtoló franciaországi Eb jelent.

A felkészülés helyszínéről, az Alpokban fekvő Leogangról elmondta: "német ajánlásra választottuk ezt a helyszínt és nem is bántuk meg, szerencsére az időjárással is szerencsénk volt, így intenzíven folytathattuk a fizikai, technikai és taktikai felkészítést". Leogang a havas sportokban olyan jól ismert helyszínek szomszédságában van, mint Kitzbühel, Hochfilzen, vagy éppen a síugró Négysáncverseny egyik állomásának otthont adó Bischofshofen.

Storck kijelentette, továbbra is Portugáliát és Ausztriát tartja a csoport favoritjának, de egyelőre a szombati, a világbajnok németek elleni utolsó felkészülési mérkőzésre koncentrál, amelyre Gelsenkirchenben kerül sor. Arra az osztrák újságírói felvetésre, miszerint a magyar csapat defenzív, úgy reagált, hogy együttese nem olyan, amely megijedne erősebb ellenfelétől, továbbá képes az előre játékra és minden meccsen győzelemre játszik, amit bizonyított a selejtezők és a pótselejtező során is.

Pintér Ádám arról számolt be, hogy nagyon kemény munkán vannak túl, de rendkívüli módon összekovácsolódott a csapat és ez szerinte még tovább javul majd az Eb közeledtével. Szerinte fizikailag fáradtak, ami természetes a felkészülés ezen szakaszában, szellemileg viszont nincs gond.

"Együtt néztük a németek meccsét és elkezdtük elemezni a találkozót, illetve a soron következő ellenfelünk játékát, de a munka nagyja még hátravan" - mondta az MTI érdeklődésére a Ferencváros középpályása a németek szlovákoktól elszenvedett 3-1-es vasárnapi vereségéről.

Arra a kérdésre, hogy érezhető-e feszültség a kerethirdetés kapcsán, azt felelte az MTI-nek, csak a saját nevében tud beszélni, de ő akkor is boldog lesz, ha esetleg kimarad, mert segítette társait, és itt mindenki a maximumot adta ki magából, azaz innentől már csak Storckon múlik a döntés. Úgy fogalmazott, mindannyian a hazáért küzdenek.

Pintér az Eb-vel egyelőre nem kívánt foglalkozni, mint mondta, csakis a következő meccsre koncentrálnak, azaz jelenleg a németek elleni összecsapásra. "Minél jobb eredményt szeretnénk elérni. Mindig a soron következő meccsen szeretnénk győzni és pontokat gyűjteni, azaz meg akarjuk nyerni az Eb-t, de persze eközben realistának kell maradni" - tette hozzá.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott szombaton 18 órakor a világbajnok német csapattal találkozik Gelsenkirchenben. Az Eb-n június 14-én elsőként Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 16:12, hétfő | Sport

Dobogóval mutatkoztak be Vogel Adriék a magyar márkakupában

Harmadik hellyel kezdte meg a raliszezont a 2020-ban háromszorosan is az Év magyar női autóversenyzője címmel kitüntetett Vogel Adrienn.

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 12:31, csütörtök | Sport

Megpróbálunk majd a maximumon menni!

Igazi legendás pályákon kilenc gyors vár a Juhász Csabira és régi-új navigátorára három különböző szakaszon, a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 11:06, csütörtök | Sport

Hasznos kilométereket gyűjtöttünk!

Kategóriájuk ötödik helyén ért célba a Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért versenyen, az Ifj. Szőke András - Gyabronka Miklós Rally páros.