Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 11. 12:35, hétfő | Sport
Forrás: mti

EURO-2016 - Deschamps: nincs mit a játékosok szemére hánynom

EURO-2016 - Deschamps: nincs mit a játékosok szemére hánynom

Hatalmas kiábrándulást okozott a francia válogatott számára a vereség a hazai rendezésű Eb-n Portugáliával szemben. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint ugyanakkor nincs mit a játékosai szemére hánynia.

A csalódottság jelei akkor is egyértelműen érezhetőek voltak vasárnap este, amikor Antoine Griezmann szomorú arccal átvette a legjobb góllövőnek járó trófeát, vagy amikor Blaise Matuidi középpályás könnyes szemekkel ment le a Stade de France dísztribünjéről nyakában az éremmel.

"Iszonyat, ez egy rémálom" - foglalta össze a csapat érzéseit André-Pierre Gignac a vereség után. "Kevesen múlt. Voltak helyzeteink. Kapufát lőttünk a 92. perben" - tette hozzá.

Gignac szerint a rendes játékidőben a hazai válogatott uralta a mérkőzést, de azt nem tudta sikerre fordítani.

"A portugálok vártak minket, és ránk erőszakoltak egy rossz ritmust. A hosszabbításban aztán végeztek velünk" - mondta a csatár.

Hasonlóan látta a mérkőzést Didier Deschamps szövetségi kapitány is.

"Kegyetlen elveszíteni a döntőt, de gratulálunk Portugáliának, amely az új Európa-bajnok. Voltak helyzeteink, de hiányzott egy kis sikeresség, egy kis tisztánlátás, egy kis fizikai frissesség. Nincs mit a játékosaim szemére hányni. Kevés dolgon múlt az egész" - mondta a mérkőzést követően a francia edző.

Blaise Matuidi szerint a portugál válogatottnak az volt az érdeme, hogy végig hitt a győzelemben, és ezt a maga javára tudta fordítani.

"A szomorúság ellenére mi is büszkék lehetünk arra, amit a torna alatt végigvittünk, az jó volt, sőt nagyon jó" - vélte a középpályás. "Egyesítettük a francia népet. Lelkesedést teremtettünk a csapat körül. És örömet adtunk azoknak az embereknek, akik szeretik a focit, és azoknak is, akik talán eddig egy kicsit kevésbé szerették. Ez is egy kicsit a mi munkánknak köszönhető. Erre azért büszkék lehetünk" - tette hozzá.
André-Pierre Gignac szerint azért "meg kell emészteni az egészet, rossz nyarunk lesz".

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 16:12, hétfő | Sport

Dobogóval mutatkoztak be Vogel Adriék a magyar márkakupában

Harmadik hellyel kezdte meg a raliszezont a 2020-ban háromszorosan is az Év magyar női autóversenyzője címmel kitüntetett Vogel Adrienn.

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 12:31, csütörtök | Sport

Megpróbálunk majd a maximumon menni!

Igazi legendás pályákon kilenc gyors vár a Juhász Csabira és régi-új navigátorára három különböző szakaszon, a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 11:06, csütörtök | Sport

Hasznos kilométereket gyűjtöttünk!

Kategóriájuk ötödik helyén ért célba a Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért versenyen, az Ifj. Szőke András - Gyabronka Miklós Rally páros.