Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 25. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Esküt tettek a koronaőrök

Esküt tettek a koronaőrök

Ünnepélyes esküt tett a Parlamentben a Nemzeti Honvéd Díszegység honvéd koronaőrjelölt állománya.

Az eseményen részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A budai vár Oroszlános udvarán a Magyar Koronaőrök Egyesülete fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.

A Honvéd Koronaőrség május 30-án vette át a Szent Korona őrzését a Köztársasági Őrezredtől. Az őrségváltásra a honvédelmi törvény tavaly elfogadott módosítása, valamint a közjogi méltóságokból álló Szent Korona Testület döntése alapján került sor.

Hende Csaba honvédelmi miniszter májusban felolvasott ünnepi parancsa szerint a honvédség több évtized után egy ezeréves hagyományhoz tért vissza a Szent Korona őrzésével, amely a 'magyarság egységét, az ország területének sérthetetlenségét és az alkotmányos jogokon alapuló törvényes Magyarországot ' testesíti meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.