Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 06. 12:01, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Érkeznek a FullHD felbontású Windows Phone mobilok

Érkeznek a FullHD felbontású Windows Phone mobilok

Egy volt Nokia-alkalmazott vette észre, hogy a Windows Phone 8 hamarosan megkapja a FullHD kijelzőtámogatást.

Akárcsak az Apple az iOS-nél, a Microsoft is komoly korlátozásokat vezetett be a Windows Phone rendszerével kapcsolatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy meghatározott hardverrel kell, hogy piacra kerüljenek a modellek.

Bár a rendszer megjelenésekor ez kifejezetten pozitívnak bizonyult, idővel bizonyos korlátozások miatt lemaradtak a konkurenciától a windowsos készülékek. Az egyik ilyen hibának számított, hogy míg a felső kategóriába érkező androidos készülékek rendre fullHD-s felbontással bírtak, addig egy ilyen Windows Phone 8-as telefon sem volt a piacon. Legalábbis mostanáig, ugyanis valószínű, hogy a közeljövőben megérkezik az első ilyen készülék is. Az információt egy korábbi Nokia-alkalmazott osztotta meg a nagyközönséggel, aki a fejlesztés alatt álló Visual Studio 2013 nevű, többek között a telefonok szoftverének tesztelésére is szolgáló alkalmazásban talált félreérthetetlen utalásokat a nagyobb felbontásra. Információk szerint az első ilyen készülék a rövidesen bemutatkozó Lumia 1020 lehet, amely a 41 megapixeles kamerájával a jelenlegi legjobb kamerás készüléknek ígérkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő