Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Február 06. 06:02, vasárnap | Helyi

Érdi Tüntetés

Érdi Tüntetés

Január 31-én tüntettek az érdi lakosok az építményadó emelése ellen, melyet túl magasnak tartanak. Egy Kedves Olvasók Írta le gondolatait erről a tüntetésről, ellentétben azzal, amit az egyik helyi újság közölt le.

Az érdi tüntetésről:

„Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudj, a hol áll meg s kit hogyan talál meg?”

…….. s ki tudja hol áll meg a világ, Magyarország romlása, az egyszerű emberek agymosása?

Minek kell történnie ahhoz, hogy azt mondjam elég: nem bírom tovább, valamit tennem kell. De kihez is forduljak? Egyedül maradtam, mert félnek. Én is félek. Mindenki fél kimondani azt, hogy vége. Elég volt: nem tűröm tovább, hogy abba a szakadékba lökjenek, amely szélére sodródtam. Akarva akaratlan, én hibám, nem az én hibám, mit rontottam el, mikor indultam el rossz irányba??????Ezen kérdések csengnek folyton a fejemben, mely lassan az őrületbe kerget és eljuttat arra a szintre, amikor nincs veszteni valóm. Nincs félni valóm. Már nem félek.

Ott voltam az érdi tüntetésen, amelyről azt írták kedélyes hangulatban zajlott forró teázás közepette, mert az Önkormányzat vendégül látta azokat, akik ellene fel merték emelni a szavukat. Én biztosan nagyon hátul álltam, mert engem nem csapott meg sem a kedélyes hangulat sem pedig a forró tea illata. Juj… de lehet én nem álltam közel a tűzhöz ezért nekem nem jutott. Nekem csak a hideg jutott és a keserűség szele. Látni azokat az embereket, akik életük s munkájuk gyümölcsét féltve gyertyát, fáklyát gyújtottak azért, hogy nem tudnak többet fizetni, nincs több bőr, amely így is elvékonyult, amelyet lehúzzanak róluk. Én még csak 36 éves vagyok, de egy 50-60 éves ember napi 12 óra munka után, amiért annyi fizetést kap, amely talán a rezsit fedezi; honnan szedjen össze még több pénzt arra, hogy a felső 3000 ember (érdi viszonylatban) úgy menjen el vásárolni, hogy nem azt nézi, mennyibe kerül, hanem hogy mennyit vegyek!? Milyen autót vegyek? Hova menjek nyaralni? Melyik bankba tegyem a kicsalt és ellopott pénzt, amiért megdolgoztam? Mert megdolgoztam érte. Áttapostam mindenkin, loptam, csaltam és hazudtam azért, hogy meglegyen az a biztonságérzetem, amelyet a gyenge emberektől elvettem.

Ők nem mernek semmit sem tenni ellenem, mert én ismerek minden befolyásos embert, akik csak egy szavamba kerül már is megteszik a megfelelő lépést annak érdekében, hogy a kisember befogja a száját és húzódjon vissza a kályhája mellé, amelyet még talán meg tud pakolni éghető dolgokkal (etikai kódex, moralitás,emberség, szeretet), mely lángja lassan kialszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.