Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Február 06. 06:02, vasárnap | Helyi

Érdi Tüntetés

Érdi Tüntetés

Január 31-én tüntettek az érdi lakosok az építményadó emelése ellen, melyet túl magasnak tartanak. Egy Kedves Olvasók Írta le gondolatait erről a tüntetésről, ellentétben azzal, amit az egyik helyi újság közölt le.

Az érdi tüntetésről:

„Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudj, a hol áll meg s kit hogyan talál meg?”

…….. s ki tudja hol áll meg a világ, Magyarország romlása, az egyszerű emberek agymosása?

Minek kell történnie ahhoz, hogy azt mondjam elég: nem bírom tovább, valamit tennem kell. De kihez is forduljak? Egyedül maradtam, mert félnek. Én is félek. Mindenki fél kimondani azt, hogy vége. Elég volt: nem tűröm tovább, hogy abba a szakadékba lökjenek, amely szélére sodródtam. Akarva akaratlan, én hibám, nem az én hibám, mit rontottam el, mikor indultam el rossz irányba??????Ezen kérdések csengnek folyton a fejemben, mely lassan az őrületbe kerget és eljuttat arra a szintre, amikor nincs veszteni valóm. Nincs félni valóm. Már nem félek.

Ott voltam az érdi tüntetésen, amelyről azt írták kedélyes hangulatban zajlott forró teázás közepette, mert az Önkormányzat vendégül látta azokat, akik ellene fel merték emelni a szavukat. Én biztosan nagyon hátul álltam, mert engem nem csapott meg sem a kedélyes hangulat sem pedig a forró tea illata. Juj… de lehet én nem álltam közel a tűzhöz ezért nekem nem jutott. Nekem csak a hideg jutott és a keserűség szele. Látni azokat az embereket, akik életük s munkájuk gyümölcsét féltve gyertyát, fáklyát gyújtottak azért, hogy nem tudnak többet fizetni, nincs több bőr, amely így is elvékonyult, amelyet lehúzzanak róluk. Én még csak 36 éves vagyok, de egy 50-60 éves ember napi 12 óra munka után, amiért annyi fizetést kap, amely talán a rezsit fedezi; honnan szedjen össze még több pénzt arra, hogy a felső 3000 ember (érdi viszonylatban) úgy menjen el vásárolni, hogy nem azt nézi, mennyibe kerül, hanem hogy mennyit vegyek!? Milyen autót vegyek? Hova menjek nyaralni? Melyik bankba tegyem a kicsalt és ellopott pénzt, amiért megdolgoztam? Mert megdolgoztam érte. Áttapostam mindenkin, loptam, csaltam és hazudtam azért, hogy meglegyen az a biztonságérzetem, amelyet a gyenge emberektől elvettem.

Ők nem mernek semmit sem tenni ellenem, mert én ismerek minden befolyásos embert, akik csak egy szavamba kerül már is megteszik a megfelelő lépést annak érdekében, hogy a kisember befogja a száját és húzódjon vissza a kályhája mellé, amelyet még talán meg tud pakolni éghető dolgokkal (etikai kódex, moralitás,emberség, szeretet), mely lángja lassan kialszik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 08:10, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.