Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Április 13. 05:21, szerda | Helyi
Forrás: www.meggyesek.hu

ÉRD Helyszíni tudósításunk percről percre (2011.04.11.) Adó ellen

ÉRD Helyszíni tudósításunk percről percre (2011.04.11.) Adó ellen

19:07 - Gyülekező emberek a Művelődési Ház előtt, lehetnek úgy három- négyszázan. Megjelentek a pártok, politikai erők prominensei,MSZP, Jobbik, Civil Érdek, KDNP, 2030, FIDESZ. Két polgárőr és 2 rendőr látszik biztosítani a nem vész

Emeld fel a kezed - helyszíni

19:17- Harmat Béla szólal meg először, nevét nagy ovációval fogadják, egyszerűen, érthetően beszél az adó és költségvetés összefüggéseiről, a teendőkről, az adórendelet hibáiról.
19:31 - Lassan befejezi Harmat Béla, aki nagy sikert aratott a sztorijával a végén. A tömeg vidám, békés, jó hangulatú. A szembeni Fidesz-székház ablakaiból is nézegetnek, egyesek szerint fényképezgetnek is.
19:32 - Pulai Edina következik a mikrofonnál. A Jobbik egyik elutasított előterjesztését olvasta fel. Gyorsan befejezte.
19:35. Horváth András: Felolvassa a sokat megélt Aradszki-levelet, amelyet országgyűlési képviselőnk írt a városvezetésnek. Az erre kapott válaszból is idézget - amelyet T. Mészáros Andrástól kapott.
19:38 - Csőzik László - Egy csővel a kezében ecseteli, milyen nehéz helyzetben a város, még lelkesebben fejezi ki azt, hogy tenni kell! A beszédét némi negatív zaj, bekiabálások zavarták, Fehér Zsolt nyugalomra is intette az embereket!
19:42 - Szűcs Gábor áll a mikrofonhoz, elmondja véleményét az adórendeletről. Erőteljesen bírálja a jelenkori városvezetést, többször emlékeztette őket arra a korra, akkori véleményükre, amikor még nem voltak hatalmon. Beszéde alatt a bekiabálók a városvezetőknek címzett üzeneteiknek adtak hangot.
19:46 - Horváth András mondja el véleményét a város ügyeiről. Adóról, de szóba hozza a pénzek pocsékolását, nagy döbbenetet okoz az, amikor a közeli építési területre mutatva elmondja annak bekerülési költségét.
19:55 - T.Mészáros András szól. Alig tudja elkezdeni, akkora a felháborodás. Fehér Zsolt próbál rendet csinálni. Elkezdi, újat nem mond, elégedetlen hangok sokszor megzavarják. Beszél a méltányosságról, felülvizsgálatról. Örül a demokráciának, ha nem is értünk egyet. Jó alkalom a kibeszélésre. Tipikus eset: a tömeg vitatkozik, egyéni beszólásokkal. Fehér Zsolt többször: hagyjuk beszélni.
Ecseteli a feladatokat, örül, hogy nem az adókat vitatják. Állandóan a finomhangolást emlegeti, adócsökkenést ígér, ha... Nyitott kapuk vannak. A Széchenyi idézet - kövekből lépcsőt - idézetére többen az Önkormányzati beruházásokra tettek megjegyzéseket. A kezünk helyett a fejünket emeljük fel, hogy egymás szemébe tudjunk nézni és kerüljük el a gödröket! (Nevetés)
20:10 Fehér Zsolt veszi vissza a szót, zárszót, még nem lehet tudni, lesz-e hozzászóló.
20:15. Harmat Béla felszólítja T. Mészáros Andrást, vonja vissza az adórendeletet, 2012-re dolgozzanak ki egy igazságosat, szakszerűt.
Kis csoportokban beszélgettek még az emberek, azután lassan hazafele indultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.