Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2011. Április 13. 05:21, szerda | Helyi
Forrás: www.meggyesek.hu

ÉRD Helyszíni tudósításunk percről percre (2011.04.11.) Adó ellen

ÉRD Helyszíni tudósításunk percről percre (2011.04.11.) Adó ellen

19:07 - Gyülekező emberek a Művelődési Ház előtt, lehetnek úgy három- négyszázan. Megjelentek a pártok, politikai erők prominensei,MSZP, Jobbik, Civil Érdek, KDNP, 2030, FIDESZ. Két polgárőr és 2 rendőr látszik biztosítani a nem vész

Emeld fel a kezed - helyszíni

19:17- Harmat Béla szólal meg először, nevét nagy ovációval fogadják, egyszerűen, érthetően beszél az adó és költségvetés összefüggéseiről, a teendőkről, az adórendelet hibáiról.
19:31 - Lassan befejezi Harmat Béla, aki nagy sikert aratott a sztorijával a végén. A tömeg vidám, békés, jó hangulatú. A szembeni Fidesz-székház ablakaiból is nézegetnek, egyesek szerint fényképezgetnek is.
19:32 - Pulai Edina következik a mikrofonnál. A Jobbik egyik elutasított előterjesztését olvasta fel. Gyorsan befejezte.
19:35. Horváth András: Felolvassa a sokat megélt Aradszki-levelet, amelyet országgyűlési képviselőnk írt a városvezetésnek. Az erre kapott válaszból is idézget - amelyet T. Mészáros Andrástól kapott.
19:38 - Csőzik László - Egy csővel a kezében ecseteli, milyen nehéz helyzetben a város, még lelkesebben fejezi ki azt, hogy tenni kell! A beszédét némi negatív zaj, bekiabálások zavarták, Fehér Zsolt nyugalomra is intette az embereket!
19:42 - Szűcs Gábor áll a mikrofonhoz, elmondja véleményét az adórendeletről. Erőteljesen bírálja a jelenkori városvezetést, többször emlékeztette őket arra a korra, akkori véleményükre, amikor még nem voltak hatalmon. Beszéde alatt a bekiabálók a városvezetőknek címzett üzeneteiknek adtak hangot.
19:46 - Horváth András mondja el véleményét a város ügyeiről. Adóról, de szóba hozza a pénzek pocsékolását, nagy döbbenetet okoz az, amikor a közeli építési területre mutatva elmondja annak bekerülési költségét.
19:55 - T.Mészáros András szól. Alig tudja elkezdeni, akkora a felháborodás. Fehér Zsolt próbál rendet csinálni. Elkezdi, újat nem mond, elégedetlen hangok sokszor megzavarják. Beszél a méltányosságról, felülvizsgálatról. Örül a demokráciának, ha nem is értünk egyet. Jó alkalom a kibeszélésre. Tipikus eset: a tömeg vitatkozik, egyéni beszólásokkal. Fehér Zsolt többször: hagyjuk beszélni.
Ecseteli a feladatokat, örül, hogy nem az adókat vitatják. Állandóan a finomhangolást emlegeti, adócsökkenést ígér, ha... Nyitott kapuk vannak. A Széchenyi idézet - kövekből lépcsőt - idézetére többen az Önkormányzati beruházásokra tettek megjegyzéseket. A kezünk helyett a fejünket emeljük fel, hogy egymás szemébe tudjunk nézni és kerüljük el a gödröket! (Nevetés)
20:10 Fehér Zsolt veszi vissza a szót, zárszót, még nem lehet tudni, lesz-e hozzászóló.
20:15. Harmat Béla felszólítja T. Mészáros Andrást, vonja vissza az adórendeletet, 2012-re dolgozzanak ki egy igazságosat, szakszerűt.
Kis csoportokban beszélgettek még az emberek, azután lassan hazafele indultak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 17:06, vasárnap | Belföld

Javulnak a járványügyi adatok

Javulnak Magyarországon a járványügyi adatok, a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, az országban ma már minden harmadik ember legalább egy védőoltást megkapott

2021. Április 18. 16:09, vasárnap | Belföld

Egy internetes bejegyzéssel indult, beismerő vallomással végződött

A sértett hamarabb kapta vissza kerékpárját a debreceni rendőröktől, mint ahogy feljelentést tett.

2021. Április 18. 15:05, vasárnap | Kék hírek

Újabb szökésben lévő bűnözőt fogtak el

A 35 éves H. Istvánt többrendbeli minősített rablás bűntette miatt kereste a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve a Nyíregyházi Törvényszék.

2021. Április 18. 14:06, vasárnap | Belföld

Több mint 341 kilométer út felújításán dolgoznak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gondozásában országszerte közel 150 munkaterületen 55 milliárd forint értékű beruházás zajlik a közlekedők kényelme és biztonsága érdekében, összesen 342 kilométeren