Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Március 14. 06:21, hétfő | Helyi
Forrás: www.meggyesek.hu

ÉRD Fogalomzavarban az Érdi Lap (2011.03.11.)

ÉRD Fogalomzavarban az Érdi Lap (2011.03.11.)

Avagy árnyékra vetődés: a Civil Érdek nem gyűjtött, de támogatta!

Acsargó Farkasunk az utóbbi kiadásában bélázik, civilezik. Bélázik, mert volt polgármesterünk (H.B.) akit a nép háromszor megválasztott, több írásában merészelte kritizálni a város vezetésének döntéseit. Civilezik, mert megfeküdte gyomrát az a több ezer aláírás, amely összegyűlt az adórendelet ellen.

Ezt már megszokhattuk, sőt azt is, hogy nem tudnak megbarátkozni azzal a fogalommal, hogy civil. Általában az ördöggel azonosítják és ha végignézzük a lap számait, folyamatosan űzik is, ahogy egy ördöggel szokás ezt jobb körökben. Ne legyünk igazságtalanok! Másokat is! Természetesen űzik Aradszkí Andrást is, sőt mitöbb az érdi kereszténydemokratákat, a Bélákat is most már. A szocikat már ritkábban, az átvedlett liberálisok és a Jobbik egyenesen barátnak számítanak.

Az, hogy a kétségtelenül nagy terheket jelentő érdi adókat védik már fel sem tűnik senkinek. E szellemiségből kiindulva javasoljuk, szervezzenek adóemelésért demonstrációt! Mutassa mega "polgári összefogást" amely szócsövének hirdeti magát!
Ebbe az összefogásba úgy tűnik, nem tartoznak bele mégsem az érdi polgárok. Arra alapozzuk e merész kijelentésünket, hogy mostanában az aláírásgyűjtést froclizzák.Sok ezer polgár (civil) írta azokat alá. Nagyon megfeküdte gyomrukat az, hogy több ezren merészeltek ehhez az eszközhöz nyúlni, védve érdekeiket! Hogy merészel a nép az igazság és takarékos gazdálkodás mintaképei ellen szót emelni! Ha az ötvenes években lennénk, már be is gyűjtötték volna az aláírókat! Most csupán lejárató és általunk sokszor aljasnak nevezett módszerekhez folyamodnak. Az aláírók és a gyűjtők - szóhasználatukban - nem polgárok, hanem civilek. Vagyis az ördögök. Ezt arra alapozzuk, hogy az Érdi lap szerint még halottak aláírásai az ívekre kerültek! Így már semmi kétség! Továbbá, logikusan, ha civil szervezetek nem gyűjtöttek aláírást, márpedig tudomásunk szerint nem, akkor kiket civilez az Érdi Lap?
Megpróbálunk kizárásos alapon eljutni idáig. Az MSZP nem civil szervezet, ebből ki kell ábrándítanunk, ha nem hiszi kedves álneves firkászunk, vegye elő az értelmező szótárt, vagy legalábbis gondolkodjon! Pásztor Éva, aki rajtuk kívül gyűjtött, szintén nem tartozik semmilyen szervezethez, bár önmagában lehet civilnek nevezni.Lehetséges, hogy sok civil (polgár) önszántából körbehordozta az aláíró íveket!
Még abból is ki kell ábrándítanunk, hogy a meggyesek adtak ki íveket, bár aláírták azokat. Vagyis a Civil Érdek nem gyűjtött. Itt fordult elő megint az árnyékra vetődés esete megint! Kétségtelen, hogy a belső érdi politikai körökben a "civilek" szó az őrdögi Civil Érdeket szokta jelenteni bizonyos oldalon. Igaz, akkora a fogalom és képzavar az Érdi Lapban, hogy itt már semmi sem biztos. Ami viszont biztos, nem közpénzből normális árat felszorozva (ahogy városunkban szokás), nem polgármester kabinetje szervezte, nem volt virágzó kertvárosi költség, sem fizetett köztisztviselők az akció mögött nem nyüzsögtek. Annál inkább volt polgári öntevékenység, amelybe bekerült nyilván téves dolog is, de azt levonva mégis a legnagyobb polgári (civil) megmozdulás volt Érden.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon

2020. Március 29. 13:09, vasárnap | Belföld

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti,