Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2011. Február 17. 04:55, csütörtök | Helyi
Forrás: www.meggyesek.hu

ÉRD Dr. Aradszki András levele Érd Polgármesterének, Érd, Adók

ÉRD Dr. Aradszki András levele Érd Polgármesterének, Érd, Adók

Országgyűlési képviselőnk levelet írt Érd vezetésének

Dr. Aradszki András levele Érd Polgármesterének, Érd, Adók

Országgyűlési képviselőnk levelet írt Érd vezetésének

Erediben itt olvashatja a levelet

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Száma: 3-K/2011

Polgármestere,T. Mészáros András Úr Tárgy: tájékoztatás

részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Az elmúlt hónapok során tartott fogadó óráimon az érdiek nagy számban kerestek meg és komoly elsősorban az önkormányzat hatáskörébe tartozó ügyekben kértek tájékoztatást, segítséget, amelyről engedje meg, hogy tájékoztassam, illetve tájékoztatást is kérjek.

Az önkormányzat az ingatlanadót újra szabályozó rendeletének megjelenését követően vállalkozók és magánszemélyek jelezték felém, hogy az adó mértéke túlzott, a megállapított adómérték szerinti adó befizetése esetén vállalkozásuk jövedelmezősége megszűnik, azt meg fogják szüntetni, továbbá a magánszemélyek normális életvitele lehetetlenné válik.

A magánszemélyek többsége egyedülálló kisnyugdíjas volt, akik özvegyként, több gyermek felnevelése után maradtak az ingatlanban.

Volt olyan ma már szintén nyugdíjas vállalkozó, aki az egykor vállalkozása céljára épített, ma már használaton kívüli épületeinek adózás alá vonását tartotta méltánytalannak.

Annak előrebocsátása mellett, hogy adózni bár nem kellemes, de mindenképpen szükséges, magam is eltúlzott mértékű adóztatásnak tartom azt, hogy a viszonylag magas adómértéket az adótárgyak (ingatlanok) teljes körére alkalmazza a rendelet.

Az ingatlan adó ilyen szabályozására, a helyi sajtóban, az adórendelet igazolására példaként megnevezett városokban sem került sor.

Nézetem szerint az új adórendelet ellentétes a kormány által vitt és így természetesen általam is támogatott politikával, amely nem növelni, hanem csökkenteni kívánja a vállalkozások és a magánszemélyek terheit. Megjegyzem az új adórendelet az ingatlanban állandó bejelentett lakók számára figyelemmel igénybe vehető adókedvezmény feltételeit is szigorította a 2010-ben hatályos szabályokhoz képest, amit kifejezetten családellenesnek tartok.

Gondolom egyetért azzal, hogy a kormány szándékainak megfelelő politika és annak szellemével, irányával azonos önkormányzati döntések meghozatala szolgálhatja közös célunkat, nevezetesen, hogy a most kormányon, illetve az önkormányzatokban többségben levő polgári-keresztény politikai pártok 2014 után is kormányzati, illetve önkormányzati pozícióban folytathassák munkájukat egy modern és biztos fejlődés útjára lépett, polgárainak szellemi minőséget és jólétet biztosító Magyarországért.

A fentiekre figyelemmel arra kérem a T. Polgármester urat, hogy a költségvetés megalkotásakor legyen figyelemmel az adórendeletben megállapított ingatlanadó csökkentésének szükségességére és azt a költségvetés elfogadásakor érzékelhető mértékben csökkentse a város közgyűlése, ideértve a fentebb ismertetett kedvezmény eredeti szintre történő visszaállítását is.

A 2011. január 6-án megtartott fogadó órámon azon vállalkozók egy csoportja keresett meg, akik az un. Rávna-projektben, mint szubalvállalkozók munkát végeztek, azonban munkájuk ellenértékét kb. 15 Mft-ot, a munka átvétele ellenére sem kapták meg a fővállalkozó alvállalkozójától, a Széles 2003 kft-től.

Híresztelésként jutott tudomásomra az, hogy az egészségügyi intézmény bővítés során is hasonlóan jártak érdi vállalkozók.

Az érdi vállalkozók érdekében arra kérem a Polgármester urat, hogy vizsgálja ki az esetet és tegyen meg minden lehetségest a helyzet orvoslására.

Mindenesetre, miután már a Gárdonyi iskola bővítésekor is előállt hasonló helyzet és az eddigieknél sokkal nagyobb összegű, komplikáltabb csatorna és szennyvíztisztító beruházása előtt áll a város, kérem tájékoztasson arról is, hogy milyen eszközökkel, biztosítékokkal kívánja Ön, illetve a kivitelezésért a város részéről felelős szervezetek, személyek elérni azt, hogy a munkát végző érdi vállalkozókkal a fenti esetek ne ismétlődjenek meg.

Várom megtisztelő tájékoztatását.

Tisztelettel;

dr. Aradszki András

országgyűlési képviselő

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 18:05, szerda | Belföld

Öt éve volt ilyen nagy migrációs nyomás a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon

2015 óta nem tapasztaltak a keddihez hasonló migrációs nyomást a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

2020. December 02. 17:05, szerda | Belföld

Felvette a pedofil, ahogy a saját gyerekével erőszakoskodik

Elfogtak egy 35 éves budapesti férfit, aki zaklatta a saját gyerekét és több mint négyszáz olyan felvételt töltött fel az internetre, amely gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázolja

2020. December 02. 16:03, szerda | Külföld

Nagytakarítás kezdődik az űrben

Az Európai Űrügynökség (ESA) 86 millió eurós szerződést írt alá a ClearSpace nevű svájci start-up vezette csoporttal a világ első űrszemét-eltakarító misszióját megrendelve.

2020. December 02. 15:01, szerda | Belföld

Még lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira

Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások - közölte az Oktatási Hivatal szerdán. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával tartják meg január 23-án.