Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 05. 12:34, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: a napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

Emmi: a napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-t.

Az államtitkárság a pedagógusok világnapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetet mond a pedagógusoknak a gyermekek tanításában, oktatásában, nevelésében végzett munkájukért.
"A kormány nemcsak szavakkal, hanem újabb béremeléssel is kifejezi a pedagógusok megbecsülését: ezekben a napokban kapják kézhez az újabb megemelt fizetésüket" - áll a közleményben.
Hozzátették: tavaly indult és 2017-ig több lépcsőben lép életbe a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelési program, amely 156 ezer pedagógust érint. A tavaly őszi béremelés után az idén januártól - a minimálbér emelésével együtt - is emelkedett a pedagógusok bére. Most szeptembertől pedig újabb emelés lépett életbe, amelyet mindenki megkap - írták.
"A köznevelési rendszer megújításának célja, hogy a gyermekeink versenyképes tudást szerezhessenek. Ebben a munkában számítunk a pedagógusokra, ezért a kormány a pedagógusok mellett áll, és azon dolgozik, hogy egyenlő feltételek mellett dolgozhassanak, anyagi és erkölcsi megbecsülésük erősödjön" - fogalmaztak a közleményben.

Címkék: oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott