Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2014. Október 01. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: http://orientpress.hu

Emlődaganat szűrést tartanak Bicskén

Emlődaganat szűrést tartanak Bicskén

Az időben felfedezett emlődaganat gyógyítható – ezért hívják közös sétára a bicskei lakosokat október 4-re a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz. A rendezvényen megszólalnak gyógyultak is.

Magyarországon évente mintegy 7-8000 hölgy szembesül az emlődaganat diagnózisával, melyet hosszas gyógykezelés, majd az esetek nagy részében gyógyulás követ – különösen, ha korai stádiumban lett felfedezve a betegség. Az emlődaganat ugyanis évekig tünetmentes. Ilyenkor segíti a felismerést a mammográfia, azaz a speciális röntgenfelvétel. Magyarországon kétévente hívja meg az országos tisztifőorvos a 45-65 év közötti hölgyeket emlőszűrő vizsgálatra.

Bicskén ezer hölgyet várnak a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz október 1-től 13-ig. A városi önkormányzat, a Népegészségügyi Intézet, az Egészségfejlesztési Iroda és a Kapcsolat Központ fontosnak tarja, hogy a meghívottak eljöjjenek az emlőszűrésre, ezért szerveznek október 4-re figyelemfelhívó sétát „Kezedben a sorsod – együtt az emlődaganat ellen” címmel, melyre szeretettel várnak minden bicskeit.

A séta a polgármesteri hivataltól indul, 9 órakor, Pálffy Károly alpolgármesteri köszöntőjével. Üdvözli a megjelenteket Almási Ferenc járási tisztifőorvos, majd megszólalnak gyógyultak is, akik elmondják, hogyan lehet meggyógyulni.

Rózsaszín pólóban és rózsaszín léggömbökkel a kézben indul a séta a belvárosba, a Szakorvosi Rendelőintézethez, ahol megnyitják a városi szűrőnapot. Ez a nap Bicske egészségének napja – néhány óra alatt sokat tehetnek a programok résztvevői egészségük megőrzéséért.Íja közleményében a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 17:03, péntek | Külföld

Mintegy négymillióan kapták meg a védőoltást Oroszországban

Mintegy négymillióan kapták meg eddig a Covid-19 elleni védőoltást Oroszországban - jelentette ki Nyikolaj Briko akadémikus, az orosz egészségügyi minisztérium vezető járványügyi szakértője egy pénteki orvoskonferencián.

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 14:09, péntek | Kék hírek

Nagy csapást mért a rendőrség egy Csorna környéki drogbandára

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök egy kábítószer terjesztésével foglalkozó csoport tagjaira Csornán - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.