Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2014. Október 01. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: http://orientpress.hu

Emlődaganat szűrést tartanak Bicskén

Emlődaganat szűrést tartanak Bicskén

Az időben felfedezett emlődaganat gyógyítható – ezért hívják közös sétára a bicskei lakosokat október 4-re a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz. A rendezvényen megszólalnak gyógyultak is.

Magyarországon évente mintegy 7-8000 hölgy szembesül az emlődaganat diagnózisával, melyet hosszas gyógykezelés, majd az esetek nagy részében gyógyulás követ – különösen, ha korai stádiumban lett felfedezve a betegség. Az emlődaganat ugyanis évekig tünetmentes. Ilyenkor segíti a felismerést a mammográfia, azaz a speciális röntgenfelvétel. Magyarországon kétévente hívja meg az országos tisztifőorvos a 45-65 év közötti hölgyeket emlőszűrő vizsgálatra.

Bicskén ezer hölgyet várnak a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz október 1-től 13-ig. A városi önkormányzat, a Népegészségügyi Intézet, az Egészségfejlesztési Iroda és a Kapcsolat Központ fontosnak tarja, hogy a meghívottak eljöjjenek az emlőszűrésre, ezért szerveznek október 4-re figyelemfelhívó sétát „Kezedben a sorsod – együtt az emlődaganat ellen” címmel, melyre szeretettel várnak minden bicskeit.

A séta a polgármesteri hivataltól indul, 9 órakor, Pálffy Károly alpolgármesteri köszöntőjével. Üdvözli a megjelenteket Almási Ferenc járási tisztifőorvos, majd megszólalnak gyógyultak is, akik elmondják, hogyan lehet meggyógyulni.

Rózsaszín pólóban és rózsaszín léggömbökkel a kézben indul a séta a belvárosba, a Szakorvosi Rendelőintézethez, ahol megnyitják a városi szűrőnapot. Ez a nap Bicske egészségének napja – néhány óra alatt sokat tehetnek a programok résztvevői egészségük megőrzéséért.Íja közleményében a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 05:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Április 08. 20:10, szerda | Belföld

A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A koronavírus-járvány ideje alatt is segít a rászoruló gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

2020. Április 08. 18:17, szerda | Belföld

Arcon köhögtek és koronavírussal fenyegettek várakozókat Szombathelyen

Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi, ezért garázdaság szabálysértése miatt pénzbírságra ítélte őket a Szombathelyi Járásbíróság

2020. Április 08. 18:07, szerda | Bulvár

Nick Cave jövőre pótolja idén elmaradó budapesti koncertjét

Jövőre pótolja Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds a koronavírus-járvány miatt idén június 2-án elmaradó magyarországi koncertjét.