Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 08. 07:23, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

Februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában.

Azt mondta, hogy a 2018. szeptemberi emelkedés után most további 30 százalékkal, 166 ezer forintra nőtt a hallgatói normatíva. Összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret, amelyre a kormány idén 3,5 milliárd forint többletforrást biztosít.

Tovább emelkednek tehát a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak, és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően - jegyezte meg Szentkirályi Alexandra.

A 2019/2020-as tanévben is több mint ezer hallgató kap külön nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat.

Az ösztöndíjak mellett kiváló lehetőség és életre szóló élmény a részvétel külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton - vélekedett.

Azt akarják, hogy a fiatalok használható tudást szerezzenek, és így a jövőjük is biztos legyen - hangoztatta a kormányszóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.