Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Embrió három emberből? - egyesek szerint ez etikus

Embrió három emberből? - egyesek szerint ez etikus

Egy vitatott termékenységi kezelés, mely során két nőből és egy férfiból hoznak létre egy embriót, azért, hogy megelőzzék az életveszélyes rendellenességeket, etikus - állítják egyes szakértők. Azok a gyerekek, akik 'három emberes' IVF-en (mesterséges megtermékenyítés) keresztül születnek, három ember genetikai örökítőanyagát hordozzák majd magukban. Szakértők szerint ez az eljárás megszabadíthatja a gyerekeket a nagyon súlyos rendellenességektől - számol be a BBC.

Más szakértők szerint ez az eljárás szükségtelen és veszélyes. A technika lényegében a hibás mitokondriumokat helyettesíti, melyek a test pici erőművei. A szervezetben több száz, sokszor ezer van belőlük minden sejtben. Mindegyiknek megvan a maga egyéni genetikai anyaga - a mitokondriális DNS - amely néha mutálódik és hibás.

Ennek eredményeképp 6500-ból legalább egy gyerek Nagy-Britanniában mitokondriális rendellenességgel születik, amely izom gyengeséget (sorvadás), vakságot és szív problémákat okoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről