Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 20. 14:06, szerda | Külföld
Forrás: mti

Embercsempészbandát lepleztek le a szerb és a horvát hatóságok

Embercsempészbandát lepleztek le a szerb és a horvát hatóságok

Tizenhét embert fogtak el szerdán a szerb és a horvát hatóságok közös akciójának keretében; azzal gyanúsítják őket, hogy több tucat migránst csempésztek át az Európai Unióba - közölte a szerb belügyminisztérium.

A közlemény szerint a szerb belügyi szervek, valamint a szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség több hónapon keresztül nyomozott az embercsempészbanda ellen. A gyanú szerint a csoport tagjai 82 afganisztáni, iraki és iráni migránst csempésztek át Szerbián és Horvátországon keresztül Nyugat-Európába. A csempészek a bevándorlóktól fejenként 1500 eurót kértek a műveletért.

A szerb rendőrség 12 szerb és egy afgán állampolgárt tartóztatott le, míg horvát kollégáik négy embert fogtak el szerdán.

A migránsválság tetőzésének idején, 2015-ben és 2016-ban mintegy egymillió ember vonult át Szerbián, céljuk az Európai Unió elérése volt. A hivatalos adatok szerint jelenleg körülbelül 4500-an vannak a nyugat-balkáni országban, legtöbbjük a befogadóközpontokban tartózkodik, de néhány százan a magyar és a horvát határhoz közeli erdőkben és elhagyatott házakban húzza meg magát, hogy embercsempészek segítségével mihamarabb Nyugat-Európába juthasson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.