Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 31. 18:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Embercsempész bűnszervezet ellen emelt vádat az ügyészség

Vádat emeltek tizennégy ember ellen, aki Romániából csempészett embereket Magyarországon keresztül - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy negyvenhat éves jordániai és egy negyvennyolc éves szlovák állampolgár - akik évek óta Magyarországon éltek - 2017 októberétől 2018 márciusáig egy olyan bűnszervezetet hozott létre és működtetett, amely pénzért az európai unión kívülről érkezőknek segített jogellenesen Romániából Magyarországra, majd Nyugat-Európába jutni.

A két férfi menetrendszerinti buszjárattal fuvarozó sofőröket, illetve olyan további embereket szervezett be, akiknek a feladata a főként iraki és iráni állampolgárok elrejtése, elszállásolása volt a továbbszállítás időpontjáig. A közreműködők is több száz euróra tettek szert egy-egy szállítás során.

A Fővárosi Főügyészség a tizennégy személy ellen bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének különböző minősített esetei miatt emelt vádat, és letöltendő fegyházbüntetést, több vádlott esetében kiutasítást, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést is indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.