Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 08. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: hah.hit.hu;szerző: Hné Hajni és Molnárné Varga Katalin (fotó:Hné Hajni,HAH,Hit

Ember az emberhez, együttérzéssel, tisztelettel....

Ember az emberhez, együttérzéssel, tisztelettel....

1300 kg ruhaadomány és 250 adag meleg étel fogyott el a Hit Gyülekezete bicskei közössége és a Hites Adakozók Hálózata 2012. február 4-i szombati karitatív délelőttjén bicskei Kossuth téren másfél millió forint értékben

A fagyos napon a zord hideg, és a havazás sem szegte sem a segítők kedvét, sem azokét, akik megjelentek: minden korosztályból adományra vártak! A kisgyermektől az idősekig. Háromszáz fő kapott adományt. A helyszínt kezdetektől a polgárőrség biztosította.

9 órakor a ruhaosztással kezdődött a program! 1300kg ruha kimondva is sok, mégis azt kell mondani, minden ruha gazdára talált. Az egyik önkéntes szerint a gyermekruhákat keresték sokan, és az is fogyott el leghamarabb. Kabát, sapka, kis csizma.

Délben kezdődött az ételosztás. Forró gulyásleves. A felállított sátorban és a gulyáságyú körül folyamatosan 31 fő önkéntes tevékenykedett. 250 tányér leves fogyott el! Hatalmas számok! Az idő egyre csak rosszabbá vált, de ez a megmozdulás sok rászorulón segített.

Egész idő alatt a ruhaválogatás, étkezés közben is rövidre szabott párbeszédek alakultak ki a segítők és a segítettek között. Ember az emberhez, együttérzéssel, tisztelettel.

A Hit Gyülekezete bicskei közössége és a Hites Adakozók Hálózata partneri együttműködést kért Bicske Város Önkormányzatától, Vezetőitől, a bicskei Lakosoktól, magánszemélyektől, cégektől, a Családsegítő Szolgálat Vezetőjétől és Munkatársaitól.
A közös cél érdekében létrejött az összefogás:
Bicske Város Önkormányzata térítésmentesen bocsátotta rendelkezésünkre a közterületet; helyi lakosok is érkeztek ruhaadománnyal; egy magánszemély speciális segítséget kért a szomszédja számára; mások mozgásképtelen személynek vittek meleg ételt; a Családsegítő Szolgálat munkatársai saját ügyfélkörükben adtak át tájékoztatást a karitatív programról, hogy az általuk ismert személyek is élhessenek a lehetőséggel. Ismét összefogott Bicske apraja-nagyja, és ismét elmondhatjuk, egy összetartó város a miénk, akit sok állami és civil szervezet is támogatni tud, és akar!

Bicske Városban 1996-tól van jelen a Hit Gyülekezete. Szombatonként fél 11-kor kezdődnek az istentiszteletek a Kinizsi utca 1. szám alatti gyülekezeti házban, ahová Bicskéről és a környékbeli településekről is érkeznek hívők. A gyülekezeti házat 2001-ben az egyház tagjainak adományából vásárolták meg. A Bicskei Hit Gyülekezete folyamatosan fejlődő közösség, így a tehermentes ingatlan bővítése, újítása, szépítése állandó feladat.
A HAH a Hit Gyülekezete országos szociális és karitatív szolgálata. 1987-ben lelkes hitesek segélyszállítmányokkal indultak el Nagyváradra, Brassóba, megsegíteni a határon túl élő magyar barátaikat. Hátizsákjaikba ruhanemű mellett élelmiszereket illetve keresztény irodalmat, bibliákat vittek magukkal. Ebből a kis kezdeményezésből fejlődött ki az a karitatív szervezet, amely 1994-ben alakult meg hivatalosan. Azzal a céllal, hogy segíteni tudjon azokon az embertársainkon, akik önhibájukon kívül krízishelyzetbe kerültek. Az akkor még csak budapesti, helyi szolgálat mára országos szervezetté nőtte ki mag
A Hálózatot az azóta eltelt időszakban – mind belföldön, mind külföldön - újabb és újabb kihívások érik. Az eltelt évek során segélyszállítmányainkat a több tízezer magyarországi rászoruló mellett eljuttattuk a Csángó és Székelyföldön, valamint a Vajdaságban élő szegényekhez is.
Magyarországon több mint harminc helyi irodán keresztül enyhítik a bajba került emberek, családok gondjait. A Hálózat kiemelt figyelemmel próbál segíteni a sokgyermekes családoknak, a gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek, a mozgásukban korlátozottaknak és minden olyan embertársunknak, aki szeretné a saját kezével megkeresni a megélhetéséhez szükséges anyagi javakat, de rajta kívül álló ok miatt erre képtelen.

Forrás: http://hah.hit.hu/magunkrol



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.