Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Június 19. 14:30, péntek | Külföld
Forrás: http://www.hir24.hu

Elvesztette egyik lábát egy tampon miatt

Elvesztette egyik lábát egy tampon miatt

A 27 éves egykori modell képtelen túltenni magát a történteket. Most beperelte a tampon gyártóját és forgalmazóját is.

Nem nyugszik az a fiatal amerikai nő, aki három évvel ezelőtt kis híján meghalt a tampon által kiváltott toxikus sokk szindróma miatt. A 27 éves egykori modell, Lauren Wasser azt mondja, a gyártónak és a forgalmazónak kutya kötelessége lett volna tájékoztatni a vásárlókat, így őt is arról, hogy a termék túl hosszú ideig való használata életveszélyes is lehet.

Azt Lauren is elismeri, hogy a tampon dobozán fel van tüntetve, hogy azt lehetőleg 4-8 óránként cserélje a használója, de szerinte a gyártónak azt is rá kellett volna írnia, hogy aki ezt nem teszi meg, életveszélyes helyzetbe sodorhatja magát. Nem csoda, hogy Lauren ügyvédje a Vice magazinnak adott interjújában sokkal keményebb szavakat használ a gyártó ellen: szerinte nemtörődöm, felelőtlen és kegyetlen döntést hoztak, mikor kihagyták a tájékoztatóból a toxikus sokk szindrómát, amit a helytelen tamponhasználat okozhat.

Az ügyvéd biztos benne, hogy a cég felelős azért, hogy Lauren élete három évvel ezelőtt kettétört. A fiatal lány 2012-ben még pontosan azt csinálta, amire mindig is vágyott. Modellkedett, és amikor nem a kifutókat rótta, akkor a színpadon gyakorolt. "Szinte állandóan mozgásban voltam. Mindig volt mit csinálni, folyamatosan kaptam a megkereséseket és a szerepeket. Akkor még nem tudtam, mekkora szerepe van ebben a külsőmnek" - árulta el a fiatal lány.

2012 őszén egy szülinapi bulit követően azonban minden megváltozott. "Már akkor rosszul éreztem magam, mikor hazaértem a buliból. Csak arra volt erőm, hogy bevessem magam az ágyba" - mondja a lány, aki egy barátja kitartásának köszönheti, hogy még időben kórházba került. "Elvesztettem az eszméletemet, és csak feküdtem a szobám padlóján. Ő hívott rendőrt, mikor nem válaszoltam a hívására" - tette hozzá.

A fiatal lány azt is elmondta, a tamponja által előidézett toxikus sokk szindróma miatt a belső szervei egymás után álltak le. "Az orvosok azt mondják, ha tíz perccel később hoznak be, nem tudnak rajtam segíteni" - mondja a lány, akinek a felgyűlt méreganyagok miatt később el kellett távolítani a jobb lábát. "Azt, hogy az életem sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt, megtanultam elfogadni" - árulja el, de gyorsan hozzáteszi, megbocsátani a gyártónak még nem bocsátott meg.

"Ha tudtam volna arról, hogy a tampon TSS-t okoz, nem használtam volna, ez biztos."

Kép forrása: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.