Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 17. 19:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Elszabadult egy mozdony Ferencvárosnál, Soroksáron kisiklatták

Elszabadult egy mozdony Ferencvárosnál, Soroksáron kisiklatták

Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya Ferencvárosnál, a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklatták - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a mozdonyban nem tartózkodott senki, balesetveszély nem volt, személyi sérülés sem történt. Az irányító forgalmisták amint észlelték az elszabadult mozdonyt, 2-3 kilométeren keresztül kísérték azt, közben átállították a váltókat és végül kisiklatták Soroksárnál - mondta.

A Mávinform közleménye szerint szombaton 11 óra 15 perctől, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig.



A Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délelőttig - pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják.

A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.