Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

A Volkswagen Golf hetedik generációja ismételten nagy sikerrel mutatkozott be, s a családiasabb kombiváltozatra sem kell már sokáig várni. A nagyobb puttonnyal felvértezett kompakt a jól ismert MQB platformra épülve, motorházában a konszern turbós benzin-, illetve dízelmotorjai várja a premiert. Az ilyenkor szokásos, ötajtóshoz képest 300000 forint körüli felárra számíthatunk.

Noha az új Volkswagen Golf már megérkezett a hazai kereskedésekbe, s képességeit főbb konkurenseit felvonultató összehasonlító tesztünkön is bizonyította, a típus kínálata csak a kombi átirat megjelenésével válik teljessé. A népszerű Variant a családosok legnagyobb örömére válik praktikusabbá, azok számára is alternatívát nyújtva, akik a kompakt kategória helykínálatát kissé szűkösnek találhatnák.

Noha a hajtásláncok kapcsán nagy változások nem lesznek, a mérnökök mégis külön vallatják az újdonságot, hogy az autó finomhangolása végül tökéletesen megfelelhessen a vásárlók vélt, vagy valós igényeinek. Mondanunk sem kell, az alapokat továbbra is a konszern MQB (Modularer Querbaukasten) platformja adja, amitől a hetedik generációs Golf önmagában is könnyebb, takarékosabb, s agilisabb felmenőinél és ellenlábasainál egyaránt.

Az erőforrások sokszínű kínálata is változatlan marad, igaz, a sportos GTI, vagy éppen a legerősebb GTD dízel variánsokra hiába is várnak a kombi karosszéria hívei. Mindenesetre a duplakuplungos DSG automataváltó választási lehetősége számos esetben továbbra is biztosított az augusztusban a kereskedésbe kerülő újdonság esetében is, ami nagyságrendileg 3-400000 forinttal ígérkezik borsosabbnak 4226000 forintos ártól kapható ötajtós testvéreinél.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -