Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 20. 19:45, hétfő | Belföld
Forrás: mti /Fotók: Mihádák Zoltán

Elrendelték a Szentendrei úton halálos balesetet okozó férfi előzetes letartóztatását

Elrendelték a Szentendrei úton halálos balesetet okozó férfi előzetes letartóztatását

Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását hétfőn, aki szombat hajnalban a budapesti Szentendrei úton belerohant egy álló autóba, amelynek vezetője és utasa meghalt

- közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel. A közlemény szerint a férfi szombat hajnalban a III. kerületi Szentendrei úton nagy sebességgel belerohant egy előtte álló autóba, aminek következtében az abban ülő két ember életét vesztette. Az MTI úgy tudja, hogy az egyik áldozat a 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos.

Mivel a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított férfi maga is megsérült, a Budai Központi Kerületi Bíróság a kórházban tartotta tárgyalását. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, a gyanúsított védője enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelését kérte.

A bíróság nem jogerősen, egy hónapra rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.