Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2018. November 05. 07:13, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Először lép fel Budapesten Vinnie Moore, az UFO gitárosa

Először lép fel Budapesten Vinnie Moore, az UFO gitárosa

Első alkalommal ad koncertet Budapesten a nyolcvanas évek óta meghatározó gitáros, Vinnie Moore, az UFO és a Vicious Rumors egykori zenésze november 13-án a Dürer Kertben.

Az 1964-ben született amerikai zenész a neoklasszikus hatású, kiváló hangszeres tudással előadott dallamos zenék egyik mestere - olvasható a koncert szervezőinek közleményében.

A zenész 14 évesen alakította meg első zenekarát, és az első években feldolgozásokat játszva csiszolták tudásukat. Ezt követően egyedül kezdett dalokat írni és rögzíteni, majd az egyiket elküldte a Guitar Player magazin szerkesztőségébe, ahol írtak róla pár dicsérő sort. A Shrapnel kiadót vezető Mike Varney is felfigyelt rá, és beajánlotta őt a Vicious Rumors tagjai közé. A legendás power metal zenekarral eltöltött egy év alatt született meg a csapat máig meghatározó debütáló albuma, a Soldiers Of The Night.

1987-ben érkezett meg Vinnie Moore első saját nagylemeze, a Mind's Eye, amely máig az instrumentális, neoklasszikus metal műfaj meghatározó albuma.

Második lemeze a Time Odyssey volt, a Meltdown című harmadik album hard rock dalait pedig már a rádiók is játszották. Később egyre nevesebb zenészek csatlakoztak hozzá a felvételek alatt, együttműködött mások mellett Brian Tichy-vel (Billy Idol), Dorian Heartsonggal (Powerman 5000), Shane Gaalaas-szal (Michael Schenker Group) és Tony MacAlpine-nal is.

Élőben is több jeles zenekarban megfordult: játszott Alice Cooper mellett a Hey Stoopid című lemezén 1991-ben, saját zenekarával pedig a Rush turnévendégeként koncertezett. Japánban T.M. Stevens kísérőzenekarának tagjaként láthatták a rajongók.

2003-ban a brit UFO-hoz csatlakozott, és nagy szerepet vállalt a 2004-es You Are Here lemez dalszerzésében, ami a ma már 50 éves csapat egy újabb fénykorát hozta el: a mai napig öt további nagylemez kiadásához és számos turnéhoz vezetett.

A gitáros legutóbbi albuma a 2015-ös Areal Visions, amelyet saját kiadásban készített el.

A budapesti szólókoncerten szerteágazó életművéből válogat és a saját dalok mellett előkerül egy-egy UFO és egyéb sláger is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.

2021. Április 07. 17:07, szerda | Bulvár

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben, amelynek jövő novemberre tűzték ki a premierjét - értesült a The Hollywood Reporter.